povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ŠKOTSKA

VIKEND U ZELENOJ ŠKOTSKOJ

NE PROPUSTITE
4.990 kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Škotska
Polasci: 29.07.-02.08., 12.08.-16.08., 19.08.-23.08.
5 dana zrakoplovom iz Ljubljane

1. DAN:  ZAGREB/LJUBLJANA LONDON - GLASGOW - EDINBURGH noćenje
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja do zračne luke u Ljubljani. Polet zrakoplova preko Londona u Glasgow. Po slijetanju u Glasgow ukrcaj u autobus i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u „Atenu sjevera“ (jedan od nadimaka Edinburgha) slijedi panoramski razgled gradskih znamenitosti: Royal Mile – Edinburgh Castle - Holyrood kraljevska palača - katedrala St. Giles – parlament - George Square - staro sveučilište. Šetnja glavnom gradskom ulicom Princes Street i ujedno jednom od najljepših europskih ulica. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN:  EDINBURGH SCONE STONEHAVEN ABERDEEN doručak, noćenje
Doručak. Slobodno prijepodne za dodatnu šetnju središtem grada, kupovinu suvenira i slično. Slijedi putovanje pokraj Pertha do obližnjeg prekrasnog dvorca Scone u kojem su krunjeni škotski kraljevi, dom grofa od Mansfielda, a okružuje je prekrasan, veliki park. Nijedno mjesto u Škotskoj toliko ne odiše poviješću kao ova palača (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Putovanje ćemo nastaviti istočnom obalom pokraj Dundeeja, Monterosa do grada Stonehaven u čijoj se blizini nalazi impresivni ruševni dvorac Dunnottar na spektakularnom položaju: izgrađen je na litici staroj 440 milijuna godina i okružen morem, zbog čega ga se često koristi i za razna snimanja. Razgled Dunnotara (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak putovanja prema Aberdeenu, „granitnom gradu“, predviđen je u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

3. DAN:  ABERDEEN BALMORAL PITLOCHRY BLAIR  doručak, noćenje
Doručak. Putovanje nastavljamo jutros odlaskom u smjeru kraljevske rezidencije Balmoral (posjetitelji mogu vidjeti dvorac samo kada u dvorcu ne odsjeda kraljica). Nastavak putovanja kroz prekrasnu dolinu rijeke Dee do Bramearya i preko gorja Grampiando do Pittlochryja, gdje ćemo razgledati destileriju viskija i uživati u degustaciji poznatog škotskog pića. U poslijepodnevnim satima nastavit ćemo putovanje prema dvorcu Blair, sjedištu jedine, zakonom odobrene privatne vojske kojom zapovijeda Vojvoda od Athola, vlasnik dvorca. Smještaj u hotel i noćenje.

4. DAN:  INVERNESS LOCH NESS (Fort William) OBAN doručak, noćenje
Doručak. Putovanje do dvorca Cawdor, jednog od najljepših u Škotskoj. Omiljen je turistima zbog velikog imanja i prekrasnih vrtova koji ga okružuju.  Nastavak vožnje pored Culloden Moora, mjesta gdje se odvila poznata bitka u kojoj su Englezi porazili škotskog princa Charlesa i kroz škotsko visočje do glavnog grada Invernessa. Razgled grada. Vožnja uz jezero Loch Ness, najdublje škotsko jezero, u svijetu poznatom zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Poslije posjeta centru za posjetitelje na jezeru odlazak do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). U poslijepodnevnim satima vožnja podnožjem planine Ben Nevis do lučkog grada Fort William. Smještaj u okolici. Noćenje.

5. DAN:  OBAN LOCH LOMOND – GLASGOW – LJUBLJANA/ZAGREB doručak
Doručak. Vožnja pokraj romantičnog Loch Lomonda u Glasgow. Vožnja do zračne luke i let preko Londona u Ljubljanu. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.


CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 40 putnika): 4.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
Doplata za manji broj putnika (do 39 putnika): 390 kn


POPUSTI: dijete od 2-12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 10 %.

Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz, ručnu prtljagu, četiri noćenja s doručkom u hotelima 3*, autobusni prijevoz prema programu, razglede prema programu, pratitelja* i troškove organizacije putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI prilikom rezervacije: jednokrevetna soba 1.230 kn, povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn, chek in prtljaga 190 kn.

DOPLATE PO ŽELJI na putu: dodatni izleti ili večernje priredbe: folklorna večer u Edinburghu od 70 €, ulaznice približno 5 -15 € po muzeju odnosno galeriji; destilerija 8GBP

NAPOMENA: Pratitelj na hrvatskom jeziku za minimum 25 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih pratitelj će biti na slovenskom jeziku. U slučaju manje grupe (8 putnika) vodič može biti i vozač. Trokrevetne sobe isključivo na upit. Polazak je predviđen iz Ljubljane. U slučaju polaska iz obližnjih zračnih luka, mogućnost organiziranog prijevoza uz doplatu.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.