povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
CENTRALNA AZIJA

UZBEKISTAN

HIT PUTOVANJE
9.390kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Uzbekistan
Polasci: 23.09.,* 29.10.2018; 27.04., 24.06. 2019.
9 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Uzbekistan je arhitekturno bogata zemlja smještena u srcu Azije i zemlja burne povijesti. Ona je i „Dragulj svilenog puta“ kojim su nekoć prolazili mnogi svjetski trgovci i donosili razne kulturne vrijednosti. Divimo se beskrajnim pješčanim dinama na kojima se u daljini naziru deve. Uživajmo u mističnoj zemlji džam¬ija, minareta i medresa koje svojim tirkiznim bojama oplemenjuju azijski Orijent. Posjetimo Samarkand ili „Utvrđeni grad“, najstariji i najbogatiji grad Svilenog puta. Otkrijmo tajanstvene, 2000. godina stare priče o glavnom gradu Tashkent tijekom šetnje orijen¬talnom tržnicom. Popnimo se na slavni minaret Kalyan, jedan od najug¬lednijih simbola grada Bukhara i razgledajmo harem u gradu Khiva, kojeg zbog obojanih medresa i krovova džamija nazivaju „Tirkiznim gradom“.

1. DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TASHKENT  let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU UZBEKISTANA
Satanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Tashkent. Po dolasku, vožnja u hotel. Noćenje.

2. DAN TASHKENT – URGENCH – KHIVA   doručak, večera, noćenje
RAZGLED 2000 GODINA STAROG GRADA TASHKENT
Doručak. Taskhkent je grad na čiji je razvoj snažno utjecala modernizacija i gradnja u vrijeme Sovjetskog saveza. Povijesni utjecaj je najviše vidljiv u starom gradu. Razgled medrese Barak – Khan, džamije Jami, mauzoleja Kafal shoshija i šetnja do orijentalne tržnice Chorsu. Prijevoz do zračne luke i let u Urgench. Po dolasku, autobusna vožnja u Khivu, jedan od najvažnijih gradova na Putu svile. Smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu, noćenje.

3. DAN KHIVA  doručak, večera, noćenje
TIRKIZNI GRAD KHIVA
Nakon doručka, odlazak u razgled grada. Staru gradsku jezgru grada Khiva okružuju zidine, a većinu krovova džamija i medresa krasi značajna tirkizna boja. Slijedi razgled gradskog simbola - nedovršene medrese i minareta kalta Minor te medrese Mohammed Aminkhan, nekoć najveće u centralnoj Aziji, a danas najveće u Khivi. Razgled Petkove džamije i utvrde Kunya – Ark, nekoć rezidencije kana. Slobodno vrijeme za ručak. Pri kraju dana ćemo posjetiti tržnicu. Večera i noćenje.

4. DAN KHIVA – BUKHARA  doručak, večera, noćenje
STAROM KARAVANSKOM CESTOM KROZ CRVENU PUSTINJU
Doručak. Slijedi nezaboravna vožnja po staroj karavanskoj cesti, uz rijeku Amu Darja i kroz jednu od najvećih
pustinja u svijetu - Kizilkum (Crveni pijesak). Očekuje nas putovanje slavnim Putem svile! Pratiti će nas pješčane dine i stjenoviti krajolici, prolaziti ćemo pokraj brojnih sela i susretati lokalno stanovništvo koje žive daleko od gradske civilizacije. U večernjim satima je predviđen dolazak u crveni grad Bukhara. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN BUKHARA  doručak, večera, noćenje
GRAD ISTOČNJAČKE LJEPOTE
Nakon doručka ćemo razgledati najstariji grad srednje Azije koji je zbog svoje pozicije bio važno trgovačko i kulturno središte stare Perzije. Razgled kompleksa Poi Kalan i znamenitog minareta Kalyan koji je oduševio i samog Džingiskana koji ga je očuvao od rušenja. Za kraj ćemo razgledati kompleks triju medresa Lyabi Hauza. Večera i folklorna predstava. Noćenje.

6. DAN BUKHARA  doručak, večera, noćenje
ŠARENA TRŽNICA
Doručak. Nastavak s razgledima: medrese s četiri minareta Chor Minor, raskošne ljetne rezidencije Sitorai Mokhi – Khosa i kompleksa Bahouddin Naqshbandi. Šetnja tržnicom i obilazak radionice u kojoj se izrađuju tradicionalni šeširi. Buhkara će nam dočarati pravo srednjovjekovno ozračje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN BUKHARA – SHAKRISABS – SAMARKAND  doručak, večera, noćenje
BOGASTVO SAMARKANDA
Doručak. Vožnja u Samarkand. Usputno zaustavljanje u mjestu Shakrisabs radi razgleda kompleksa koji prikazuje izvanrednu khorazmiansku arhitekturu. Palaču Ak-Saray su gradili 20 godina, a danas je očuvana samo masivna ulazna kula iz 14 st. Po dolasku u Samarkand, jedan od najbogatijih gradova koji je smješten na Putu svile, slijedi smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN SAMARKAND – TASHKENT – EUROPSKA ZRAČNA LUKA   doručak, večera, let
OGLEDALO SVIJETA, VRT U DUŠI I DRAGULJ ISLAMA
Doručak. Samarkand je grad kojeg su u prošlosti htjeli uništiti Aleksandar Veliki i Džingis-kan, no u tome nisu uspjeli. Ovaj grad izuzetne ljepote, često nazivaju i: ogledalo svijeta, vrt u duši, dragulj Islama ili biser Istoka. Odlazak u razgled ostataka Ulug Begove zvjezdarnice iz 15 st. Iznad živahne tržnice prepune voća i začina, uzdiže se džamija Bibi Khanum. Razgled kompleksa Shakh-i-Zinda s nekropolom. Trg Regista je jedan od najljepših srednjovjekovnih trgova na svijetu, a grobnica Timurlenka - jedna od najljepših primjera centralno azijske arhitekture. Kasno poslijepodne biti će vremena za odlazak do gradske tržnice. Povratak u Tashkent i odlazak na večeru u tradicionalni restoran. Vožnja jedinom podzemnom željeznicom srednje Azije čije su stanice neke od najljepših u svijetu. Prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj zračnoj luci.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija, Graz - uz mogućnost organiziranog transfera od Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.390 kn  min. 20 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.310 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.990 kn

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 12.690 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika!

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* na bazi polupansiona, autobusne prijevoze i razglede prema programu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 1.990 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.730 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.