povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ŠPANJOLSKA

USKRS NA SJEVERU ŠPANJOLSKE - PAMPLONA I BILBAO

GARANTIRANO
3.790kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Pamplona i Bilbao
Garantirani polazak: 29.03. - 02.04.2018.
5 dana izravnim letom iz Zagreba

Provedite uskršnje blagdane na sjeveru Španjolske – u Baskiji, zemlji blagih dolina, nepreglednih planinskih vrhunaca i netaknute prirode. Upoznajte glavni grad pokrajine, Bilbao, grad moderne arhitekture, umjetnosti i prekrasnih parkova, izuzetne gastronomije i izvrsnih vina. Nevjerojatnom arhitekturom, gastronomskom scenom i fantastičnim krajolicima neposredno izvan centra grada, Bilbao će Vam se ovog Uskrsa predstaviti kao najsjajniji biser Baskije.

1.DAN: ZAGREB – PAMPLONA – VITORIA – BILBAO
Sastanak s pratiteljem putovanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u jutarnjim satima i preuzimanje putne dokumentacije. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Pamplonu (predviđena vremena 07.00-09.20 sati). Po slijetanju zrakoplova, slijedi vožnja u glavni grad španjolske zajednice Baskije - Vitoria, koji je izgrađen na temeljima starog grada Gasteiz. Njegov stari dio grada s uskim ulicama i jedinstvenom arhitekturom proglašen je nacionalnim spomenikom. Nastavak vožnje u Bilbao, najmoderniji španjolski grad. Razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti kao što je muzej Guggenheim, remek-djelo Franka Gehryja, jednog od najznačajnijih arhitekata 20. stoljeća (ulaznica uz doplatu). Odlazak do stare gradske jezgre, četvrti Casco Viejo sa značajnom katedralom svetog Jakova, trgom Nueva, poznatom tržnicom i šarolikim zgradama uz rijeku. Smještaj u hotel. U večernjim satima ćemo uživati u atmosferi „Semante Sante“ odnosno „Velikog tjedna“ i u njegovim živopisnim procesijama.

2.DAN: BILBAO  /  IZLET PO BASKIJI (GUERNICA – GAZTELUGATXE – BERMEO)
Doručak. Slobodan dan za samostalne razglede grada. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet po Baskiji koji ćemo započeti odlaskom u gradić Guernica, koji je u svijetu postao poznat nakon što je Pablo Picasso na svojem najpoznatijem platnu ovjekovječio nacističko bombardiranje mjesta u suton tijekom 2. svjetskog rata. Po dolasku slijedi šetnja tijekom koje ćemo imati priliku vidjeti slavni hrast pod kojim su se u prošlosti odvijala zasjedanja baskijskih vođa te razgledati jednu od kopija Picassove „Guernice“. Slijedi vožnja divljom kantabrijskom obalom s brojnim zaljevima, uvalama i gradićima. Usputno zaustavljanje kod otočića Gaztelugatxe na kojem se nalazi samostan San Juan sa jednim od najljepših stuba na svijetu. Otočić se nalazi tik uz obalu i predstavlja jednu od najslikovitijih i najviše fotografiranih točaka španjolskog sjevera. Nakon ovog zaista spektakularnog mjesta, zaustaviti ćemo se i u ribarskom naselju Bermeo koji je oduvijek poznat po ribolovu i ima vrlo živopisnu ribarsku luku. Nakon šetnje slikovitim pristaništem, slijedi povratak u Bilbao. Noćenje.

3. DAN: BILBAO / IZLET PO KANTABRIJI (SANTANDER – ALTAMIRA – SANTILLANA DEL MAR)
Doručak. Slobodan dan za samostalne razglede grada. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet pokrajinom Kantabrija koji ćemo započeti odlaskom u glavni grad Santander. Vožnja pokraj duge pješčane plaže El Sardinero i poluotoka Magdalena do središta grada, u kojem ćemo obići živahnu tržnicu. Nastavak izleta do značajne špilje Altamira koja pripada najvažnijim svjetskim kulturno-povijesnim spomenicima. U špilji se nalazi 260 crteža koji pripadaju starijem kamenom dobu, a stari su najmanje 14.500 godina. Razgled muzeja i kopija špiljskih crteža. Slobodno vrijeme za ručak u srednjovjekovnom gradiću Santillana del Mar za kojeg kažu da je „grad tri laži“ jer niti je svet („santi“), niti je ravan („llana“), a nije ni u potpunosti smješten uz more („del mar“). Posjetit ćemo glavni trg, Plaza Mayor de Ramón y Pelayo, razgledati muzej inkvizicije i uživati u šetnji do samostana Colegiata de Santa Juliana. Povratak u Bilbao. Noćenje.

4.DAN: BILBAO/IZLET U BURGOS I VINSKU POKRAJINU LA RIOJA
Doručak. Slobodan dan za samostalne razglede grada. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Burgos i pokrajinu La Rioju, koji ćemo započeti odlaskom u Burgos, grad koji predstavlja povijesno središte pokrajine Castilla. Nakon razgleda, slijedi vožnja do gradića Leon koji se nalazi na hodočasničkom putu Svetog Jakova. Vidjeti ćemo veličanstvenu katedralu s popisa UNESCO-ve baštine koja pripada najljepšim primjercima španjolske gotske arhitekture. Šetnja starom gradskom jezgrom među spomenicima koji su usko vezani s mnogim slavnim ličnostima iz španjolske povijesti (most Santa Maria i most Sv. Pavla, gradske palače, katedrale...) Pokrajina La Rioja je poznata po najboljim crnim španjolskim vinima koja se izvoze po cijelom svijetu. Vožnja do gradića Santo Domingo de la Calzata, najznačajnijeg hodočasničkog gradića i pokraj utvrđenog gradića Laguardia i njegovih vinskih kleti do središta vinske Rioje i prijestolnice ovog područja – gradića Haro. Odlazak u klet Marques de Riskal koju je dizajnirao slavni arhitekt Gehry i degustacija vina. Povratak u Bilbao. Noćenje.

5. DAN: BILBAO – SAN SEBASTIAN – PAMPLONA – ZAGREB
Doručak. Odlazak u mondeni San Sebastián, najljepši grad Baskije kojeg okružuje zaljev u čijem se središtu smjestio lijepi otočić Santa Clara. Šetnja i razgled gradskih znamenitosti: skulpture Peine del Vento, jedne od najljepših europskih plaža Concha, palače Miramar i stare gradske jezgre. Po želji, uspon na tvrđavu iznad grada s koje se pruža veličanstven pogled na grad i zaljev. San Sebastián posebnim čini i odlična hrana – u barovima se poslužuju ukusni i raznovrsni pintxosi koje naprosto morate kušati! Nakon razgleda, slijedi nastavak u glavni grad pokrajine Navarre, Pamplonu, koji je poznat po slavnoj utrci bikova koja se održava na dan svetog Fermina, zaštitnika ove pokrajine. Slijedi razgled stare gradske jezgre, katedrale, gradske vijećnice i crkve San Saturnio. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke i prijava na let posebnim zrakoplovom (predviđena vremena 20.05 - 22.20 sati) u Zagreb.


Cijena po osobi u dvokrevetoj sobi: 3.790 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn


Cijena uključuje:

 • Zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pamplona - Zagreb,
 • 4x noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*,
 • Prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka,
 • Razgledi gradova: Bilbao, San Sebastian & Pamplona - bez ulaznica,
 • Hrvatskog pratitelja
 • Trošak organizacije putovanja.

Doplate po želji, prilikom rezervacije:

 • Jednokrevetna soba 1.170 kn
 • 4 x večere (u hotelu ili u lokalnim restoranima) 690 kn

Doplate po želji, tijekom putovanja - dodatni izleti (min. 20 prijavljenih putnika):

 • Izlet po Baskiji 25 €,
 • Izlet u Burgos i La Rioju (uključena ulaznica u katedralu u Burgosu i degustacija vina) 49 €,
 • Izlet u Kantabriu (uključena ulaznica u špilju Altamiru i muzej inkvizicije) 30 €.

Popusti: djeca 2-12 god na dodatnom krevetu: 15%, odrasla osoba na dodatnom krevetu 7%.


Načini plaćanja:

 • gotovina, Internet bankarstvo
 • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
 • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.