povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
SREDNJA AMERIKA

SUNČANI MEKSIKO I ODMOR IZ SNOVA

HIT PUTOVANJE
9.880kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Meksiko
Polasci: 23.08., 27.09., 27.10., 19.11., 15.12. 2018; 02.02., 22.02., 03.04., 26.04., 21.06., 20.09., 26.10., 28.11., 26.12. 2019
12 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Venecija/Ljubljana/Graz

Meksiko je kolijevka srednjoameričkih civilizacija Maja i Azteka, zemlja boja, okusa i raznolikih pokraji¬na. Posjetiti ćemo ju kako bismo uživali u najljepšim nijansama zelene boje u čijem se zagrljaju nala¬ze veličanstvene piramide. Prošetati ćemo dugim, pješčanim plažama, promatrati vulkanske vrhove Meksičkog gorja, zagledati se u daleke tajanstvene pustinje i doživjeti Yucatán. Glavu ćemo pokriti sombrerom i uz zvukove mariacha nazdraviti životu.

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – CANCUN  let, noćenje
LET U CANCUN
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Cancun, ljetovalište koje je poznato po rajskim, bijelim, pješčanim plažama. Prijevoz do hotela, smještaj.

2. DAN CANCUN – ISLA MUJERES – CANCUN  doručak, noćenje
ODMOR
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo odlazak u shopping raj La Isla, u laguni Nichupte gdje kompleks izgleda kao mala Venecija. Po želji, mogućnost odlaska na izlet Isla Mujares (doplata). Ovaj rajski otok se nalazi u blizini Cancuna, dug je svega 8 km, a širok 300-800 metara. Uživati ćete u snorklanju ili plivanju s kitovima (whalesharkom). Mogućnost razgleda podvodnog muzeja skulptura. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

3. DAN CANCUN – CHICHEN ITZA – MERIDA  doručak, noćenje
TAJANSTVENI SVIJET CIVILIZACIJE MAYA
Doručak. Vožnja u Chichen Itza, veličanstveni kompleks Maya civilizacije, smješten u suhoj provinciji. Glavnu znamenitost predstavlja Kukulkanom hram, veličanstvena piramida, posvećena zmijskom božanstvu Kukulkan. Poslijepodne slijedi vožnja u glavni grad Yukatana – Merida. Nakon smještaja, odlazak u šetnju lijepom povijesnom četvrti, s kolonijalnim crkvama i palačama. Noćenje.
 
4. DAN MERIDA – UXMAL – VALLADOLID  doručak, noćenje
SIMPATIČNI KOLONIJALNI GRADOVI YUKATANA
Doručak. Razgled starog gradskog centra Meride »bijelog grada«, na čijim je zgradama vidljiv utjecaj Maya. Grad ima lijepo očuvanu povijesnu četvrt, kolonijalne crkve i palače. Šetnja avenijom Montejo, pored spomenika Motherland, Casa de Montejo, Palacio Municipal do središnjeg trga i katedrale. Slobodno vrijeme za ručak i nastavak do Maya grada Uxmal, koji sa guvernerovom palačom i 93 m visokom piramidom predstavlja biser Maya arhitekture. Zbog iznimne očuvanosti, dobiti ćete uvid u veličanstvene gradove Maya civilizacije. Vožnja u simpatični kolonijalni grad Valladolid koji predstavlja jedan od ljepših primjera španjolske kolonijalne arhitekture u novom svijetu. Noćenje.

5. DAN VALLADOLID – SIAN KA`AN – TULUM – PLAYA DEL CARMEN  doručak, noćenje
PRIRODNI REZERVAT SIAN KA`AN
Doručak. Prirodni rezervat Sian Ka`an je veličanstveno područje izuzetne ljepote i stanište mnogih životinjskih i biljnih vrsta. Od 1987 godine se nalazi na UNESCO-vom popisu. Najveće je osigurano područje posvećeno očuvanju krhkih eko sistema. U suradnji, mnogi znanstvenici, tehničari, studenti, stanovnici i međunarodni partneri, uspjeli su ostvariti više od 200 projekata koji se temelje na očuvanju prvobitne prirode. Posjetiti ćemo još jedno djelo Maya civilizacije, utvrđeni kompleks Tulum koji je služio kao glavno pristanište. Posebno zanimljiv je kompleks Castillo i njegovi hramovi. Nakon razgleda, slijedi vožnja do obližnjeg ljetovališta - Playa del Carmen.Noćenje.

6. I 7. DAN PLAYA DEL CARMEN  doručak, noćenje
ZASLUŽEN ODMOR – SUNCE, MORE I TEQUILLA
Doručak. Sljedeća dva dana su namijenjena odmoru i aktivnostima po vlastitom izboru. Očekuju vas lijepe plaže na kojima ćete doista uživati. Playa del Carmen je inače vrlo popularno ljetovalište sa kristalno-zelenim morem. Osim kupanja, na raspolaganju su vam brojne sportske aktivnosti (jahanje, sufranje, ronjenje), dok u večernjim satima možete uživati u brojnim koncertima. Noćenje.

11. DAN CANCUN – EUROPSKA ZRAČNA LUKA* HASTA LA VISTA
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

12. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.880 kn* min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.460 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.670 kn

*  Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (15.010 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3*/4* na bazi sedam noćenja s doručkom, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, roškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 3.670 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.150 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 45 EUR, izlazne takse i ostale pristojbe 27 USD, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/ dolazne zračne luke.

Popust: dijete do 12. god u pratnji dvije odrasle osobe 10%. Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.