povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
INDIJSKI POTKONTINENT

ŠRI LANKA I RAJSKI MALDIVI

GARANTIRANO
11.560kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Šri Lanka i Maldivi
Garantirani polasci: 21.10.2018.; 19.01., 16.02., 23.03., 24.04.2019.
Polasci: 15.09.,17.11.2018.; 22.06., 21.09., 26.10.2019.
11 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke

1.DAN: ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – COLOMBO let
LET U PRIJESTOLNICU ŠRI LANKE
Polazak iz Zračne luke Zagreb odnosno obližnje zračne luke (prijevoz uz doplatu) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Colombo.

2. DAN: COLOMBO – DAMBULLA večera, noćenje
VOŽNJA KROZ RIŽINA POLJA
Po dolasku slijedi vožnja u gradić Dambulla kroz prekrasno, zeleno područje s pogledom na rižina polja i lokalno nasmijano stanovništvo. Smještaj u hotel. Odlazak do Velikog kraljevskog svetišta „Raja Maha Vihara“ u kojem se nalaze brojne statue Bude i lijepe, antičke slike. Na putu do hrama, pratiti će nas majmuni - stalni čuvari ovog stjenovitog hrama. Večera i noćenje.

3. DAN: DAMBULA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA doručak, večera, noćenje
KAMENA LAVLJA STIJENA
Doručak. Razgled Polonnaruwe, nekoć glavnog grada Šri Lanke s brojnim parkovima, palačama i hramovima.  Odlazak do obližnje slavne Sigiriye odnosno lavlje stijene, velike monolitne stijene i svjetskog čuda. Uspon na vrh stijene, prolazeći pokraj freske Djevojke u oblacima gdje nas očekuje prekrasan pogled na zeleni tropski krajolik. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. DAN: MATALE – KANDY doručak, večera, noćenje
VRTOVI ZAČINA
Doručak. Vožnja u selo Matale u kojem ćemo razgledati prekrasne začinske vrtove i ostale ljekovite biljke. Odlazak u radionicu batika i tradicionalnih uzoraka na svili. Nastavak vožnje do mjesta Kandy, posljednjeg grada singalskih kraljeva i obilazak hrama Sri Dalada Maligawa u kojem se čuva relikvija Bude i muzej dragog kamenja. U večernjim satima odlazak na predstavu singalskog plesa. Večera i noćenje.

5. DAN: PINNAWELA – PERADENIYA – NUWARA ELIYA doručak, večera, noćenje
PREKRASNE ORHIDEJE
Doručak. Obilazak kraljevskog botaničkog vrta u mjestu Peradeniya, nakon čega ćemo posjetiti sirotište slonova i imati priliku promatrati slonove tijekom kupanja u rijeci. Slijedi vožnja slikovitim krajolikom s pogledom na plantaže čajevca i odlazak u jednu od tvornica čajeva uz mogućnost kupovine. Poslijepodne ćemo posjetiti Nuwara Eliya ili »Little England«, grad u kojem je još uvijek vidljiv snažan utjecaj britanske kolonije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN: NUWARA ELIYA – ELLA doručak, večera, noćenje
BAJKOVITA BREŽULJKASTA ZEMLJA
Doručak. Bajkoviti brežuljkasti krajolik s plantažama čaja će zamijeniti poljoprivredna zemljišta i područje brojnih slapova od kojih ćemo posjetiti slapove Ravana. Nastavak kroz zelenu pokrajinu do okolice nacionalnog parka Yalle. Vožnja do hotela, večera i noćenje.

7. DAN YALLE –  GALLE – COLOMBO – MALDIVI doručak, večera, noćenje
NACIONALNI PARK YALLE
Doručak. Odlazak s terenskim vozilima u razgled nacionalnog parka Yalle odnosno staništa brojnih životinja kao što su slonovi, krokodili, više od 130 vrsta ptica i leopardi, najpopularniji stanovnici parka. Putovanje ćemo nastaviti poslijepodne odlaskom u prekrasni priobalni gradić Gale. Slobodno vrijeme za kavicu ili razgled utvrde Gale Fort. Nastavak do Colomba prolazeći pokraj slavnih „ribara na kolcima“. Prijevoz do zračne luke i let za Male.

8. - 10. DAN: MALDIVI doručak, večera, noćenje
RAJSKI ODMOR
Dane ćete provesti na odmoru na prekrasnom otočju Maldiva kojeg okružuje kristalni indijski ocean. Maldivi su idealna destinacija za odmor uz mogućnost brojnih sadržaja i aktivnosti kao i zabavnog programa na otoku. Deseti dan je organiziran prijevoz do zračne luke Male i let prema jednoj od europskih/azijskih zračnih luka.

11. DAN: EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA
Po dolasku u luku slijedi nastavak leta prema Zračnoj luci Zagre/obližnjoj zračnoj luci. U slučaju pristanka u obližnjoj zračnoj luci, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.


Redovna cijena: 12.330 kn

Obavezna doplata za manji broj putnika (do 25): 770 kn

Posebna cijena za polazak 23.03.2019 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 11.560 kn

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.840 kn

* Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo nakon što se popune sva raspoloživa mjesta. Cijena putovanja ovisi o broju prijavljenih putnika te u slučaju niže cijene aranžmana, vršimo povrat novčane razlike!

Cijena uključuje:
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama,
•    polupansione i smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije),
•    razglede, ulaznice i prijevoze prema programu na Šri Lanci,
•    lokalnog vodiča i slovenskog pratitelja na Šri Lanci,
•    prijevoz brzim brodom do otoka na Maldivima i natrag,
•    trošak organizacije i jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe, doplatu za jednokrevetnu sobu, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, vizu, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

Obavezne doplate:
napojnice za vodiče/vozač 70 EUR, viza 40 EUR (plaćanje na licu mjesta).
 
Doplate po želji prilikom rezervacije:  usluga all inclusive na Maldivima 1.540 kn.

Doplate po želji na licu mjesta: dodatne ulaznice.

Popusti: dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.


 Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane” Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžmana osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.