povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
AUSTRIJA

SALZBURG, INNSBURCK I AUSTRIJSKA JEZERA

1.090kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje autobusom u Austriju
Polasci: 15.08.-17.08., 06.10.-08.10., 14.12.-16.12.
3 dana autobusom iz Zagreba, Varaždina i Čakovca

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1.dan    ZAGREB – SALZBURG - HOTEL 
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju  do Salzburga. Po dolasku, primijetit ćete da je najveća gužva na malom trgu oko Mozartove rodne kuće u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu. Na Domplatz trgu je i velika fontana, prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače  (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke vidjet ćete barokni dvorac Mirabell, prvotno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece. Danas je u njemu smještena gradska vijećnica i administracija. Slobodno vrijeme na jednom od najljepših božićnih sajmova.* Kasno poslijepodne odlazak prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

2.dan    SWAROVSKI – INNSBRUCK - izlet
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni izlet. Vožnja do Wattensa. Odlazak u muzej Swarovski. Prvi puta kada vidite natpis „ulaz“ nije vam zapravo jasno gdje se ulazi jer nema ispred vas ništa osim običnog brda. No, pratite li natpis i što se više približite vidjet ćete nevjerojatan muzej u brdu. Prilično nestvarno, ali predivna ideja. Ulaskom u svijet kristala mašti nema kraja. Na kraju razgleda, možete i kupiti najnovije kolekcije nakita i raznih figurica Swarovski. Nastavljamo prema Innsbrucku, a nakon vožnje slijedi razgled grada. Proći ćemo pokraj zgrade sa Zlatnim krovom čiji je povijesni balkon pokriven pozlaćenim bakrenim pločicama. Postoji priča kako se car Maksimilijan ženio dva puta, a ovaj je balkon oslikan prizorima iz njegovog života s objema ženama. S balkona je car običavao gledati turnire koji su se održavali na trgu. Dvije žene donijele su dva nasljedstva. Marija od Burgundije donosi Benelux, a Bianca Sforza Milansko vojvodstvo. Slobodno vrijeme na adventskom sajmu.* Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan  HOTEL – ST.WOLFGANG – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja kroz područje Salzkammerguta gdje su smještena ledenjačka jezera, od kojih je jedno od najljepših upravo Wolfgangsee. Prvo posjećujemo prekrasno malo turističko mjesto - St. Gilgen, gdje se nalazi kuća Mozartove majke. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku vijećnicu i stari hotel i restoran „Post“ s oslikanom fasadom, gdje možete odmoriti uz kavicu. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kolače. Nastavljamo put prema najpoznatijem mjestu na jezeru - St. Wolfgang. Cijelo jezero, kao i mjesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu,  redovniku koji je davne 976. godine ovdje sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači znatiželjnike iz svih dijelova svijeta. Danas je ovo slikovito mjestašce poznato turističko odredište zahvaljujući tradiciji slavnih hotela, a za vrijeme adventa ovdje se nalazi predivan mali adventski sajam uz samo jezero. Polazak za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Dolazak se očekuje do ponoći.


* Adventski sajmovi u Austriji održavaju se u prosincu.

Cijena aranžmana po osobi  FM 1.090 kn / RC 1.190 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska                                                                                   Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
•Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
•2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* prema programu,
•Razgledavanja prema programu,
•Pratitelja tijekom putovanja,
•Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:
•Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
•Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
•Izlet u Innsbruck i Wattens: 20,00 eur po osobi (minimalno 30 osoba),
•Ulaznica u Swarovski: 17,00 eur po osobi odrasli, djeca 6-14 godina 7,5 eur po osobi,
•Doplata za jednokrevetnu sobu, po osobi: 380 kn, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
•Putno osiguranje.

Popusti i doplate
•Jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta
•Odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni
•Polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
•za posebno sjedalo u autobusu:
-    1 red – sj. 3,4: 100kn    
-    2 red – sj. 5,6,7,8: 100 kn
•za dodatno prazno sjedalo u autobusu 280 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.
 


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  •  Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  •  Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  •  MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

iD12