povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
INDIJSKI POTKONTINENT

RAJASTAN - ZEMLJA KRALJEVA

9.490kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Rajastan
Polasci: 15.09.*, 25.10.*, 15.12.2018; 9.02., 25.04., 21.09., 21.10., 23.11., 25.12.2019.
11 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Venecija/Ljubljana

Šarena Indija je zemlja s više od milijardu stanovnika i zemlja iz¬razitih suprotnosti. S jedne strane nas očarava sa spokojnošću joge i meditacije, dok se na drugoj strani odvija kaotični način života. Njezina raznolikost se odražava i u krajoliku, od tropskih plaža pa do snježnih vrhova Himalaje, šarene Rajasthanske pustinje u Vara¬nasiju - gradu pokraj svete rijeke Ganges, od udaljenih sela do teh¬nološki razvijenih gradova. Ogrnimo se svilom i krenimo na bogato kulinarsko putovanje tijekom kojeg nas očekuju indijske delicije s curryjem pripremljene na tisuću i jedan način te uživajmo u šalici pravog indijskog čaja.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DELHI LET U INDIJSKU PRIJESTOLNICU  let, noćenje
 Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi. Smještaj i noćenje.

2. DAN DELHI ZAPREPAŠTENJE I HARMONIJA U GRADU DELHI  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Indije, koji će nas očarati zgradama raznih boja i kulturno-povijesnim spomenicima. Delhi je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. Dok se u New Delhi-u nalaze brojne kolonijalne, britanske zgrade (parlament, predsjednička palača, brojna ministarstva) i zanimljivi 47 m visok vojni spomenik »Vrata Indije«, u starom Delhiju ćemo obići najveću indijsku džamiju Jami Masjid i kompleks Qutub Minar, prvu indijsku džamiju s najvišim minaretom. Odlazak u razgled prekrasnog hrama Lotus i spomenika koji je posvećen Mahatma Gandhiju. Doživljaj ne bi bio potpun bez odlaska na Chand Chowk, tržnicu na kojoj se svakodnevno trguje, mjesto gdje se odjednom može doživjeti kaotična slika glasnih prodavača i kupaca, životinja, biciklista i automobilskih sirena. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN DELHI - AGRA SLIKOVITI INDIJSKI BAAZAR U AGRI  doručak, večera, noćenje
Doručak. Autobusna vožnja kroz slikovite krajolike u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh. Smještaj u hotel. Odlazak do tvrđave Agra i grobnice Itmadud – Daulaha. Poslijepodne ćemo provesti na lokalnoj, slikovitoj tržnici.Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR OD TAJ MAHALA, PREKO GRADA DUHOVA FATEHPUR SIKRI U CRVENI GRAD JAIPUR  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do Taj Mahala u ranim jutarnjim satima. Ovaj spomenik vječne ljubavi, izgradio je veliki mogul Šah Jaha svojoj supruzi. Prekrasan mauzolej od mramora, najljepši je u vrijeme izlaska sunca. Vožnja u Jaipur, pokraj grada pobjede Fatehpur Sikri, kojeg je izgradio Veliki Akbar. Dolazak u „crveni grad“ – Jaipur. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN JAIPUR PALAČA VJETROVA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do veličanstvene Amber tvrđave (jahanje slonova ili jeepovi) i njezinih palača, vrtova i zidina. Unutrašnjost palača krasi slonovina, staklo, poludrago kamenje i lijepi murali, dok se s tvrđave pruža lijepi pogled na okolicu. Odlazak do starog grada u poslijepodnevnim satima, razgled gradske palače i muzeja. Krajem dana ćemo posjetiti zvjezdarnicu Jantar Mantar i razgledati Palaču vjetrova – Hava Mahal, simbol Jaipura. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN JAIPUR - JODHPUR PLAVI GRAD  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja u Jodhpur, „plavi grad“ brojnih palača koje se uzdižu iz pustinje. Nakon smještaja u hotel, posjetiti ćemo jednu od najvećih indijskih utvrda – Mehrangarh s brojnim zbirkama glazbala, namještaja i topova. Odlazak do starog grada i njegovih zidina, gdje se ulice ističu po plavim pročeljima kuća. Večera i noćenje.

7. DAN JODHPUR - RANAKPUR - UDAIPUR 1.444 STUPA HRAMA RANAKPUR  doručak, večera, noćenje
Nakon doručka putovanje po Indiji nastavljamo s odlaskom u Ranakpur. Razgledati ćemo jedan od najljepših Jain hramova u Indiji, hram Ranakpur i njegovih 1.444 stupova od bijelog mramora. Slijedi vožnja u Udaipur odnosno »istočnu Veneciju«. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN UDAIPUR ZEMLJA MAHARAĐA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Razgled gradskih znamenitosti, gradske palače i Jagdish hrama. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima za šetnju ovim romantičnim gradom. Predlažemo krstarenje po jezeru Pichola s pogledom na palaču i Jag Mandir uz zalazak sunca. Večera i noćenje.

9. DAN UDAIPUR – PUSHKAR ROMARSKO DUHOVNO SVETIŠTE  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja u Puškar, sveti indijski grad s više od 500 hramova u kojem je nekoć živio Brahma. Nakon
razgleda, uživati ćemo u pogledu na zalazak sunca. Večera i noćenje.

10. DAN PUSHKAR – DELHI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA S VLAKOM U DELHI  doručak, vlak, let
Doručak. Ukrcaj na vlak i vožnja u Delhi. Po dolasku, prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  let
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.490 kn* min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 770 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.280 kn

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 12.540 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, vožnja s rikšama u Delhiju, jahanje slonova do tvrđave Amber, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.280 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.040  kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, vizu 470 kn, napojnice za vodiče/ vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.