povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
PORTUGAL

PORTUGALSKA TURA

FIRST MINUTE
LET IZ ZAGREBA
4.790kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Portugal
Polazak: 28.03.-01.04.
5 dana

1. dan, 28.3.2018.:  ZAGREB – LISABON – FATIMA – TOMAR
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za 11.10 sati. Nakon slijetanja u 13.25 sati, slijedi vožnja do Fatime (120 km), jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja - Capela das Aparições. Nakon posjete, nastavak vožnje do slikovitog templarskog grada Tomar, uz rijeku Nabao. Samostan Reda Krista  s utvrdom Templarskog reda iz 12 st. pod Unesco zaštitom prekrasan je primjer manuelinske arhitekture, s poznatom kapelom «Charola» izgrađenom po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, 29.3.2018.: TOMAR – PORTO   
Doručak. Nastavak vožnje do Porta, odlazak na razgled grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st. pod UNESCO zaštitom : Katedrala, neoklasicistička Palača Burze s prekrasnom Arapskom dvoranom , oblikovanom prema modelu palače Comares u Alhambri , crkva sv. Franje iz 13 st., najljepše i najbogatije dekorirana crkva u Portugalu, Vila Nova de Gaia. Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro, tu se nalazi upečatljiv most Luis I kojeg je izgradio Eiffelov učenik Theophile Seyrig. Posjet vinskom podrumu, degustacija čuvenog vina porto koje spada među najbolja evropska vina, koja su proslavila Porto i dolinu rijeke Douro s vinogradima. Smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do četvrti Ribeira, središtu noćnog života, gdje u nekoj od tipičnih taverni možete probati portugalske specijalitete. Noćenje.

3. dan, 30.3.2018.: PORTO – BATALHA – NAZARE – OBIDOS – LISABON  
Doručak. Vožnja do samostana Batalha iz 14 st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Kratko zaustavljenje u slikovitom mjestu Nazare,  slobodno vrijeme za šetnju uz plažu s pogledom na Atlantik. Nastavak vožnje do prekrasnog srednjovjekovnog gradića Obidos opasanog zidinama iz 12. st. Šetnja slikovitim ulicama, kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama, preporučujemo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Nastavak vožnje do Lisabona, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, 31.3.2018.:  LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – LISABON
Doručak. Polazak na panoramski razgled grada: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na Unesco listi svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz 16 st., pod Unesco zaštitom.  Poslijepodne, odlazak na izlet do srednjovjekovne Sintre, na Unesco listi svjetske baštine, nekadašnje ljetne palače portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19 st., tu je nekada živio lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja». Posjet palači , nastavak vožnje do Cabo da Roca,najzapadnije točke Europe , kraće zaustavljanje. Vožnja uz obalu pored živopisnog Cascaisa, te luksuznog ljetovališta Estoril s elegantnim Casino do Lisabona. Za večernje sate, predlažemo šetnju slikovitim četvrtima Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima, ili odlazak na večeru u restoran s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Noćenje.

5. dan, 1.4.2018.: LISABON – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi Lisabona, specijalitet je bakalar (bacalhau) koji se priprema na 365 načina, za svaki dan u godini jedan recept. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Transfer do zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za  Zagreb OU9701 u 20.30, s dolaskom u Zagreb u 23.50 sati.


First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.790 kn*

*First minute popust 100 kn  vrijedi za uplate izvršene do 15.2.2018. ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Redovna cijena aranžmana:  4.890 kn

Obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka 890 kn

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju, 5% iznad 12 g. na 3. pomoćnom ležaju


Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu,
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Tomaru,
 • Portu i Lisabonu, 
 • izlete i razglede prema programu,
 • pratitelja putovanja,
 • degustaciju vina u Portu,
 • ulaznice: (za crkvu sv. Franje, Kraljevsku palaču u Sintri, samostan Batalha),
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn,
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.250 kn,
 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela).

Važne napomene:  Od 1.1.2016. hoteli u Lisabonu naplaćuju obaveznu boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi po danu za sve osobe starije od 12 godina, plaćanje izravno na recepciji hotela.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju.

Najmanji broj putnika: 40


Načini plaćanja:

 • gotovina, Internet bankarstvo
 • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
 • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

09/KO