povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ODMOR NA MEDITERANU 2018.

OTOK KRF

2.920kn

Ljeto na Krfu! Direktni letovi posebnim zrakoplovom svakog utorka u terminu od 12.06. - 02.10. iz obližnje Ljubljane!

Destinacija Zračna luka Dan leta Trajanje leta Prijevoznik
Krf Preveza Utorak 1.20 h Adria Airways

Zašto na Krf?

Krf je poznat kao otok bogate povijesti i kulture o čemu svjedoči arhitektura još iz vremena francuske i engleske vladavine. Razgledajte njegova blaga u brojnim muzejima, kulturnim središtima, hramovima i crkvama. Krf je otok čistog mora i prekrasnih plaža, od kojih su neke od najljepših plaža Jonskog mora.  Plaže su uređene, nude ležaljke i suncobrane i uz blizini su brojnih restorana i barova. Na okuse kulinarike, utjecale su brojne  civilizacije koje su vladale otokom čak 7 stoljeća. Na sreću, recepti tradicionalnih jela iz raznih razdoblja su  u velikoj mjeri sačuvani, pa danas te specijalitete možete kušati u brojnim priznatim restoranima i lokalnim tavernama.

Najljepši doživljaji:

Na rubu glavnog grada, tik uz more, nalazi se lijepa crkva Sv. Juraja (stara  tvrđava) koja na prvi pogled  podsjeća na grčki hram zbog vanjskih šest dorskih stupova no zapravo se radi o anglikanskoj crkvi koju su izgradili britanski vojnici sredinom 19 stoljeća. Danas služi kao izložbeni prostor novijih grčkih slikara. Posjetite veličanstvenu staru utvrdu Neo  Frourio (Nova  tvrđava) koja je smještena na brdu Sv. Marka  iznad stare luke grada Krf i uživajte u jedinstvenim panoramskim vidicima na otok i more. U tvrđavi se inače održavaju najvažniji koncerti i priredbe otoka Krf. Neke od najznačajnijih turističkih atrakcija otoka su samostan Vlacherna i »mišji otok«. Nekoć ženski samostan, nalazi se na malom stjenovitom otoku kojeg s kopnom povezuje most, a u njegovoj blizini se nalazi »mišji otok« (otok u obliku miša) s prekrasnom bizantinskom kapelom. Posjetite Agios Georgios, malo turističko ljetovalište smješteno u istoimenom zaljevu s prekrasnom plažom, dugom 5 km. Zbog plitke vode, omiljen je izbor obitelji s malom djecom. Ahilova palača (Achilleon) se nalazi 3 km od mjesta Benitses i nekoć je bila ljetna  rezidencija  austrijske  carice  Elizabete  Bavarske – Sissi koja je puno  vremena provodila u njoj i uvijek se rado vraćala na Krf zbog velikog zanimanja oko grčke kulture, literature i umjetnosti. Palača je otvorena za javnost.


Osnovne informacije:

Ljetovališta: Acharavi, Dassia, Ipsos, Gouvia, Mesto Krf, Benitses, Agios Ioannis, Agios Georgios, Messonghi, Boukari
Zračna luka: Preveza
Trajanje leta: pribl. 1.20 h
Vremenska razlika: + 1 h
Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).
ODLAZNA LUKA: Ljubljana


KOMPLETNU PONUDU HOTELA I CIJENA ZA OTOK KRF MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU.

U nastavku pogledajte ponudu hotela za pojedina ljetovališta otoka Krf...

GRAD KRF
Jedinstven i očaravajući grad Krf, od 2007 godine se zbog lijepe arhitekture nalazi na popisu UNESCOve baštine. Živahne ulice, veliki broj restorana i klubova pozivaju vas da se zabavite i doživite njihov bogati noćni život. U blizini grada se nalazi popularna plaža Dassia.

ACHARAVI
Acharavi je ljetovalište smješteno na sjevernoj obali otoka, s dugom pješčano-šljunčanom plažom koja nudi veliki izbor dodatnih sadržaja.

Hoteli u Acharavi:

HOTEL IONIAN PRINCESS CLUB 4*
APP TASSOS 2*

PERAMA
Popularno ljetovalište Perama se nalazi na istočnoj obali otoka i samo 10-tak  km od glavnog grada. Poznato je po dugim pješčanim plažama, brojnim hotelima i ponudom za svačije želje.

Hoteli u Perami:

HOTEL CORFU HOLIDAY PALACE 5*
HOTEL OASIS 5*

BENITSES
Nekoć ribarsko naselje, danas je popularno ljetovalište poznato po bogatom noćnom životu i kozmopolitskoj atmosferi uz prizvuk tradicionalne atmosfere. U samom mjestu i u njegovoj neposrednoj blizini, pronaći ćete brojne plaže sa širokom ponudom sadržaja za obitelji. Glavna atrakcija mjesta je muzej školjki.

Hoteli u Benitsesu

HOTEL KARINA 2*
APP LITHARIA 2*

AGIOS IOANNIS
Tradicionalno mjestašce Agios Ioannis krasi veliki broj maslinika i nasada naranči, a nalazi se u unutrašnjosti otoka. Usprkos svojoj lokaciji, gostima je sve u blizini: samo 5 minuta vožnje i već ste u Aqualand Water Parku s brojnim bazenima i toboganima, samo 10 minuta vam je potrebno do golf kluba Corfu i do prekrasnih, pješčanih plaža zapadne obale otoka i 15 minuta do mjesta Krf, zračne luke i pristaništa.

Hoteli u Agios Ioannisu:

HOTEL PRIMASOL LOUIS IONIAN SUN 4*
HOTEL BELVEDERE 3*

AGIOS GEORGIOS
Agios Georgios se nalazi na jugozapadnoj strani otoka i usprkos tome što je mirnije ljetovalište, pronaći ćete puno dobrih restorana, barova i klubova kao i širokih i pješčanih plaža koje su vrlo omiljene među obiteljima.

Hoteli u Agios Georgiosu:

HOTEL SAINT GEORGE PALACE 4*

MESSONGHI
Nekada ribarsko naselje, danas je živahni gradić, smješten na jugoistočnoj obali Krfa s brojnim šljunčanim i pješčanim plažama, trgovinama, barovima i restoranima.

Hoteli u Messonghi:

HOTEL PENELOPE 3*
HOTEL CNic GEMINI 3*

GOUVIA
Prirodna luka s jednom od najljepših marina na otoku u koju pristižu brodovi iz cijelog svijeta. Prirodni zaljev Gouvino bay privlači veliki broj posjetitelja, kao i  njegova obližnja mjestašca Ipsos i Dassia.

Hoteli u Gouviji:

HOTEL MOLFETTA BEACH 3*
HOTEL IONIAN PARK  4*
HOTEL POPI STAR 2*

 

KOMPLETNU PONUDU HOTELA I CIJENA ZA OTOK SAMOS MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU.


Cijena uključuje:

 • povratni let iz Ljubljane u izabranu destinaciju,
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
 • prijevoz prtljage u posebnom zrakoplovu: do 23 kg,
 • autobusni prijevoz do/od odabranog objekta,
 • 7 noćenja i usluga ovisno o odabranom objektu,
 • asistenciju Palminog predstavnika u zračnoj luci Ljubljana te u izabranoj destinaciji Vašeg ljetovanja,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete, napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje
 • nadoplatu za jednokrevetnu sobu, drugi tip usluge, drugi tip sobe
 • paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja – PREPORUKA!
 • povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb