Tunis 2018

Tunis, zemlja jasmina, zvijezda i pustinja

Tunis očarava s dugim pješčanim plažama i ponudom bezbrojnih mogućnosti za zabavan odmor. Sunčane pješčane plaže, idilični nasadi naranči, limuna i maslina, oaze palmi datulja na rubu Sahare, najveće pustinje na svijetu… I miris omamljujućeg mirisnog jasmina na svakom koraku.
 
 
Više

Nezaboravna avantura

Beskonačne pustinjske dine i privlačni krajevi na rubu pustinje biti će jedne od najljepših mogućih uspomena na Tunis. Otvorite vrata Sahare i prošećite u hladovini palmi datulja oaze Douz. Vjenčajte se na tjedan dana s kraljicom pustinja i zakotrljajte po mekim dinama. Posjetite najveći amfiteatar na svijetu u El Jemu gdje su nekoć na desetke tisuća građana bodrili gladijatore i pratili bitke za život. Oaza Tozeur koja ima više od 300.000 palmi i preko 200 izvora - druga je najveća oaza u Tunisu. Za ljubitelje zvjezdanih staza imamo iznenađenje! Odvesti ćemo vas sve do Devine glave ili Ong – Jemel gdje možete pogledati ostatke kulisa kultnog filma.
Više

PALMIN MIG

TUNIŠKI WELLNESS

Tunis nudi potpuni wellness program. Duge pješčane plaže oslobađaju hormon sreće, veseli ritam starih gradova s privlačnim tržnicama i starim gradskim jezgrama ubrzava puls dok šuštanjem, veličanstven i tihi svijet pustinje budi unutarnju harmoniju.

JESTE LI ZNALI

TKO SU BEDUINI?

Barberi su bili prvotni stanovnici područja na rubu pustinje. Da bi se zaštitili pred arapskim osvajačima, u strmim brdima su iskopali kotline i ispred njih izgradili prave utvrde. Ksari su spektakularna ostavština tih nekoć samotnih pustinjskih jahača. Jedno od najstarijih naselja ksar Haddad su iskoristili za snimanje četvrtog dijela filma Ratovi zvijezda.