Španjolska 2018

Zemlja fieste i sieste

Prepustite se španjolskom načinu života i dozvolite da vas osvoji ljubav prema crvenoj boji koja odgovara uz španjolsku, strastvenu dušu. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se španjolskoj filozofiji »mañana, mañana« i sve što nije hitno, odložite za sutra...

Zašto u Španjolsku?

Španjolci su narod, koji je svakodnevno sposoban smisliti dobar razlog za veliku fiestu. Dan vole započeti uz sok od rajčice, a završiti sa sangriom.

Katalonci su posebna španjolska priča. Na obali Katalonije će vas očarati mediteranska kraljica Barcelona u kojoj Gaudijeva djela imaju smisla, gdje dan počinje kada noć padne i tapasi su božanstveni.

Katalonske obale kao iz raja, pozivaju vas da uživate pod toplim suncem, u intenzivnim bojama i odvažnom duhu!

Bogata je tradicija bez obzira na moderne tokove očuvala svoj značaj. Modernistička arhitektura (Gaudi) i avangardna umjetnost (Dali, Miro, Picasso) se prvi put pojavila u Španjolskoj.

Više

Zemlja velikih umjetnika

Posjetite obližnju Barcelonu, ljepoticu među europskim gradovima koju  krase najljepši arhitekturni i kulturni biseri. Pogled na znamenitu Sagrada Família nam govori samo jedno - nevjerojatno! Upoznajte njenu romantičnu prirodu! Probudite lijepe osjećaje na šarenoj tržnici La Boqueria. Izgubite se u veselom vrvežu duge Ramble i na kraju usmjerite pogled na more. Ohladite se u omiljenom »Ice Baru«. Popijte jutarnju kavu kod palače Miramar na brdu Montjuic i upamtite najljepši pogled na grad. Prepustite se španjolskom ritmu i zavolite crvenu boju koja stimulira njegovu strastvenu dušu. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se zimzelenoj španjolskoj filozofiji »manana, manana« i za sutra ostavite sve što niste uspjeli napraviti danas.

Više

ZA DOBAR TEK

SPECIJALITETI

Španjolci rado meze u svako doba dana ili noći, bilo da se radi o slavnim »tapasima« ili o poznatom »jamon, jamon« pršutu. Kušajte odlične španjolske specijalitete kao što su paella ili gazpacho. Okrijepite se sangriom, crematom, cavom ili uživajte u cortadu.

LJETO NA COSTA BRAVI

Najljepše plaže

Obala Costa Brava duga je 160 km. Najomiljenije plaže su u okolici Lloret de Mara. Južno od slavnog Lloreta nalaze se mirnije plaže Malgrat de Mar i Santa Susanna. Sjeverno od Lloret de Mara nalazi se do Tossa de Mare, španjolski Dubrovnik, na području Sant Feliu de Guixols ćete saznati zašto je Costa Brava uistinu »divlja« obala.