Grčka 2018 - Zakintos

Ruža istoka

Zakintos je puno više od poznate plaže Navaggio, koja vas s bijelim pijeskom i tirkiznim morem pozdravlja s razglednica, više od zabavnog ljetovališta Laganas.

Kada su bogovi crtali prvi zemljovid grčkih otoka, Zakintos su zasipali cvijećem i zelenim gajevima. Mlečani su bili zaljubljeni u „ružu s istoka“, kako su nazvali otok. S radošću su govorili kako su ga sa svojih brodova najprije namirisali i tek onda ugledali.

Više

Otok sunca, pjesama, cvijeća…

Kada nakon sunčanja na plaži odlučite krenuti u istraživanje otoka, zapjevati ćete tradicionalnu serenadu među maslinicima, vinogradima i cvijećem. Zante, kako mu kažu domaćini, otok je s dva lica. Prvo lice Zakintosa čine centri prepuni života i tople večeri kada kornjače Caretta - Caretta legu jaja na obali, a svi željni zabave pripremaju se za novu, vruću noć koja će završiti odlaskom na obalu kako bi dočekali izlazak sunca. 

Drugo lice otoka čine plodne doline, visoki vrhovi, slikovita sela, obala i strme stijene s kojih se pruža pogled na nebesko plavo more. Volite li polagani, tradicionalni ples syrtos ili živahni stavrotos? Ako pitate stanovnike Zakintosa, odgovoriti će vam da vole oba!

Više

SADRŽAJNI OTOK

Otok za svakoga

Ovim će otokom biti oduševljeni roditelji s djecom zbog pješčanih plaža i plitkog mora; druge će oduševiti skriveni zaljevi i spokojna sela; šetači će uživati u dugim šetnjama obalnim promenadama i u dinamičnoj unutrašnjosti, ronioci u istraživanju brojnih špilja, a ljubitelji zabave u noćnom životu Laganasa.

PRIRODNE ATRAKCIJE

Plave špilje

Jedna od najvećih prirodnih atrakcija jesu „Blue Caves“ (plave špilje) do kojih se može doći samo s morske strane. Iznenađujuću tirkiznu boju vode zauvijek ćete upamtiti. Erozija je stvorila vrlo zanimljive lukove koji čine nevjerojatnu okolicu.