povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
Italija

ODMOR NA SICILIJI

GARANTIRANO
4.490kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Sicilija
Garantirani polasci: 23.06. - 30.06., 30.06. - 03.07. i 07.07. - 14.07.
Ostali polasci: 14.07. - 21.07. i 21.07. - 28.07.
8 dana zrakoplovom iz Ljubljane

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – TRST/VENECIJA – CATANIJA – CATANIJSKA RIVIJERA let, večera
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru u Zagrebu i prijevoz do obližnje zračne luke (via Ljubljana) po želji uz doplatu ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let prema Cataniji odnosno Palermu. Po slijetanju slijedi prijevoz do Catanijske rivijere koja je prepuna restorana, barova i pješčanih plaža. Smještaj u hotel u ljetovalištu Letojanni, večera i noćenje.

2. DAN: CATANIJSKA RIVIERA - IZLET NA ETNU I U TAORMINU doručak, večera
Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i najznačajnijeg simbola Sicilije. Po dolasku na 1900 m ćete imati priliku razgledati prve vulkanske kratere. Mogućnost uspona na sam vrh, žičarom ili terenskim vozilima (do 2.900 m). Nastavak do Taormine, bisera istočne obale gdje ćemo razgledati grčki teatar i staru gradsku jezgru. Slobodno vrijeme za uživanje na terasama brojnih lokala. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

3. - 7. DAN: ODMOR NA CATANIJSKOJ RIVIJERI ILI IZLET NA EOLSKE OTOKE doručak, večera Pred nama su dani namijenjeni vašem odmoru! Provedite ih na dugim pješčanim plažama. Uz doplatu predlažemo izlet na Eolske otoke. Autobusom ćete se odvesti do Milazza od kuda slijedi cjelodnevni izlet brodom do otoka Lipari i Vulcano. Očekuje vas lijep dan prepun novih doživljaja uz otkrivanje brojnih skrivenih kutaka, manjih zaljeva i lijepih plaža. Večera i noćenje.

8. DAN: SIRACUSA - CATANIA – TRST/VENECIJA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Nakon doručka, slijedi izlet do Siracuse, stare grčke prijestolnice, grada tiranina Dioniza Velikog i matematičara Arhimeda. Razgled glavnih gradskih znamenitosti: grčki teatar – Apolonovo svetište – rimski amfiteatar – katedrala. U večernjim satima slijedi vožnja do zračne luke Catanije odnosno Palerma i prijava na let u Trst/Veneciju. Po dolasku, slijedi organizirani prijevoz do Ljubljane odnosno do Zagreba (po želji i uz doplatu).


Cijene:

Za putovanje 23.06. - 30.06. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 4.490 kn
Za putovanje 30.06. - 03.07. i 07.07. - 14.07. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 4.950 kn
Za putovanje 14.07. - 21.07. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 5.090 kn
Za putovanje 21.07. - 28.07. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 5.260 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe iznosi: 890 kn

Doplata za manji broj putnika (do 45 putnika) iznosi: 230 kn


Cijena uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz (uključen 1 komad ručne prtljage),
 • autobusni prijevoz prema programu,
 • 7 polupansiona u hotelu 3*,
 • slovenskog pratitelja i troškove organizacije putovanja.

Doplate po želji prilikom prijave:

 • 1 komad check in prtljage 370 kn,
 • jednokrevetna soba 1.460 kn,
 • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Trst/Venecija – Ljubljana - Zagreb 790 kn,
 • izlet na Eolske otoke: 650 kn (uključen autobusni prijevoz, izlet brodom na otoke Lipari i Vulcano, min. 15 osoba).

DOPLATE TIJEKOM PUTOVANJA: boravišna pristojba 2-3 EUR/noćenje.


Načini plaćanja:

 • gotovina, Internet bankarstvo
 • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
 • Ostale kartice: jednokratno

Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni, prije puta kao i tijekom samog putovanja. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta u završnoj obavijesti. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamana osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.