Grčka 2018 - Santorini

Romantični otok

Čarobni Santorini na jugu Kikladskog otočja Egejskog mora, magnet je za romantične duše. Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji zbog koje je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine. Tako su nastale litice koje se udižu visoko iznad mora. Na kalderi su izgrađene plavo-bijele tradicionalne kućice s plavim kupolama koje obožava cijeli svijet.

Više

Otok koji obožava cijeli svijet

Stoljećima kruži stara legenda da je potopljeni dio kaldere skrivao ostatke kraljevstva Atlantide, grada obilja i sreće. Ovu drevnu otočku civilizaciju prvi je put spomenuo grčki filozof Platon. Posjetite otok koji je s razlogom na popisu željenih destinacija i poslušajte priče o izgubljenom gradu!

Više

ROMANTIČAN ODMOR

ODMOR ZA DVOJE

Prošećite romantičnim selom Oia među bijelim kućicama s plavim prozorima i vratima. Oduševiti će vas prekrasan pogled na ocean. Sjedeći na bilo kojoj terasi, otkriti ćete da se oko vas u svakom trenutku pruža pogled na otvoreno more. Posjetite Oiu zbog najljepšeg zalaska sunca u Grčkoj, ako ne i na svijetu, u što su domaćini potpuno uvjereni.

NAJLJEPŠE PLAŽE

Plaže svih boja

Najljepše šljunčane, pješčane i stjenovite plaže se nalaze na istočnoj strani otoka, vrlo privlačne zbog tri boje – crnog, bijelog i crvenog vulkanskog pijeska.