Grčka 2018 - Samos

Zeleni grčki biser

Samos je najzeleniji grčki otok u Egejskom moru. Od turske je obale udaljen svega dobar sat plovidbe tirkiznim morem. Očarati će vas slikovitim krajolikom i netaknutom prirodom! Na zapadu caruje Kerkis, najviši vrh otoka sa svojih 1.450 m koji je ujedno i najviši vrh egejskog otočja. Među zelenim raslinjem i brojnim ružama, na Samosu raste više od 60 vrsta divljih orhideja koje otoku daju poseban čar.

U antici je procvjetao zbog rodnih vinograda i slatkog muškatnog grožđa. I danas, vino sa Samosa poznato je u cijelom svijetu i savršeno pristaje uz grčke specijalitete.

Više

Kolijevka znanosti

Samos još nazivaju i »otokom znanosti« jer su se tamo rodili i nastali veliki grčki mislioci. Još u školskim klupama, čuli smo za filozofa i matematičara Pitagoru. Samos je i domovina Epikura, antičkog filozofa od kojeg su Grci sa zadovoljstvom naslijedili naklonost užicima i prijateljstvima. Odlaskom na otok Samos dobivate priliku posvetiti se i jednom i drugom.
Više

Izdvojena ponuda

POVIJESNE ZNAMENITOSTI

HERIN HRAM

Uz rijeku Imvrassos se rodila grčka boginja Hera, zaštitnica doma i obitelji koja je svojom ljepotom očarala Zeusa. Uz rijeku gdje su živjeli još stoji Heraion ili Herin hram – svetište posvećeno boginji koja je ukrala srce bogu svih bogova.

FESTIVALI

FESTIVAL VINA

U mjesecu kolovozu se u Pitagorionu organizira festival vina s brojnim pratećim sadržajima kada se degustiraju najbolje lokalne sorte poznatih vina u cijelom svijetu. Nazdravite ljetu sa slavnim crvenim muškatom!

Newsletter prijava