Grčka 2018 - Kreta

Prelijepa Kreta

Kreta je jednostavno prelijepa – kao domovina minojske kulture i kolijevka europske civilizacije, kao otok mirisnih agruma, maslinika i vinograda, kao turistički raj 1.000 kilometara duge obale, kao majka planinskih visina i podzemnih špilja, kao zemlja gostoljubivih i ponosnih ljudi. Stanovnici Krete će vas oduševiti isto kao i smaragdno more i dramatični krajolik. 
Više

Otok sreće

Posjetite slikovita planinska sela sakrivena u unutrašnjosti Krete gdje nema stresa. Postoji samo glazba, prelijepi vidici i druženja s domaćinima. Nazdravite rakijom, kušajte kozji sir, masline i rajčice. Slasnu će vam „mezu“ poslužiti uz „mandinade“, njihove tradicionalne pjesme. Moramo se složiti sa Zorbom. Kreta je jedan od onih čarobnih kutaka svijeta gdje ste jednostavno sretni!

Više

JESTE LI ZNALI?

Hippy Matala

Barem jednom osjetite kako su djeca cvijeća nekada u Matali uživali u mjesečini, kao u pjesmi Joni Mitchell koja je neko vrijeme i živjela u tada slikovitom ribarskom selu. Djeca cvijeća naselila su to područje i uživali u jelima Mame, kako su nazvali vlasnicu tada jedine pekarne. Matala bez obzira na turistički razvoj još uvijek održava hipijevsko ozračje.

ZVJEZDANA PRAŠINA

ZORBA THE GREEK

Od Chanie, samo 16 km dalje nalazi se najslavnija grčka filmska scena svih vremena. Posjetite mjesto Stavros gdje je u filmu Anthonya Quinna na djevičanskoj plaži Grk Zorba zaplesao sirtaki.