Grčka 2018 - Kefalonija

Otok pod reflektorima slave...

“Djetinjstvo je jedino razdoblje, kada ne samo da nam dozvoljavaju ludost, već ga i očekuju.” Louis de Berniere, roman Corellijeva mandolina.

Najveći Jonski otok je bio već pod reflektorima svjetske slave. Najprije stoljećima prije, kada su u svijet izvozili velike količine slatkih grožđica. Kefaloniju su zatim uvrstili među deset najljepših turističkih destinacija svijeta, a Nicolas Cage i Penelope Cruz su ga pretvorili u kultni otok u filmu snimljenom prema romanu Corellijeva mandolina.

Više

Ipak ostaje tradicionalan!

Usprkos tome, otok visokih gora, prostranih šuma, mirisnih nasada i najljepših mediteranskih plaža nikada nije uplovio u masovni turizam. Baš suprotno. Ostaje tradicionalan, s planinskim i primorskim selima gdje vrijeme kao da je stalo. Mi Palmovci tvrdimo da je otok zapravo zavodljiva morska sirena. Tako lijep, da niti Odisejeve metode ne pomažu da se odupre čarima sirene. Prepustite se grčkom kefiju ili strasti prema životu na Kefaloniji!

Više

Izdvojena ponuda

NAJLJEPŠE PLAŽE

Plaža Myrtos

Myrtos na sjeveru otoka je plaža najviše puta fotografirana u Grčkoj, provjerite zašto! S kojeg god kraja joj se približite, primjetiti ćete dramatične litice iznad zaljeva, kristalno more i djevičansko bijeli pijesak.

KUTAK ZA GLAZBENIKE

Festival glazbe

U rujnu se u Lixouriju održava glazbeni festival posvećen tradicionalnoj grčkoj glazbi koja uz grčku gozbu i ples uvijek zvuči nezaboravno.

Newsletter prijava