Grčka 2018 - Karpatos

Divlji Karpatos

„Ne nadam se ničemu. Ne bojim se ničega. Slobodan sam.“ (Nikos Kazantzakis). To je Karpatos! Neustrašiv, tradicionalan, slobodan kao njegova divlja unutrašnjost. I takav, u zaštitničkom zagrljaju prirode, ne pokazuje želju za ikakvom većom promjenom. Izgledom kao što je izgledala Grčka desetljećima prije, na krilima vjetra razotkriva plavo–bijeli značaj. Osvojiti će vaše srce raznolikim krajolikom i neobično ljubaznim domaćinima.

Više

Karpatos - pobjednička kombinacija

Posjetite planinska sela kao što je Olympos gdje lokalne žene pletu za drvenim stolom ispred svojih nevjerojatno lijepih kamenih kućica.. gdje vas mame Marije otvorenih ruku dočekuju u tavernama odjevene baš kao i njihove prethodnice stoljećima prije i upoznajte stričeve Kostase, ponosne vlasnike prvih „kafeniona“ i „ouzerie“ na selu … Karpatos je pobjednička kombinacija seoske ljubaznosti, prirodne avanture i opuštanja u ležernom „ siga, siga“ ritmu.
Više

MODERNA STRANA OTOKA

Pigadia

Modernu stranu otoka doživite u glavnom gradu Pigadia kojeg krasi duga, pješčana plaža. Brojni klubovi, barovi i taverne u kombinaciji sa atraktivnim kamenim kućicama i slikovitom lukom ovom gradiću daju poseban čar.

GURMAN POD PALMOM

Ukusna hrana

Obožavateljima morske hrane predlažemo obilazak malog sela Finiki.