povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
Azija

NOVOGODIŠNJA KINESKA TURA

FIRST MINUTE
8.990kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Kina
Grupni polazak: 27.12.2018. - 07.01.2019.
12 dana zrakoplovom iz Zagreba

1. dan, 27.12.2018: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.45 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan, 28.12.2018: DOHA – PEKING
Nastavak putovanja prema Pekingu u 2.00 sata na liniji QR892 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 14.40 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera i noćenje.

3. dan, 29.12.2018: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 30.12.2018: PEKING – XI'AN
Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5. dan, 31.12.2018: XI'AN
Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika („terakota ratnici“) i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“. Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu uz Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje. SRETNA NOVA 2019. GODINA!

6. dan, 1.1.2019: XI'AN – NANJING
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te razgled Velike džamije u Xi’anu, koja muslimanskoj zajednici u Kini služi više od tisuću godina, a danas je jedna od najznamenitijih građevina. Ova najveća i najbolje očuvana džamija Kine, predstavlja fascinantnu fuziju kineskog i arapskog stila. Ručak. Transfer do zračne luke te let za Nanjing. Grad Nanjing, "južna prijestolnica" se smjestio na obali rijeke Yangtze i bivši je glavni grad Kine. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan, 2.1.2019: NANJING – HANGZHOU
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak. Polazak autobusom prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. Po dolasku u Hangzhou, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan, 3.1.2019: HANZHOU – TONGLI – SUZHOU
Doručak. Odlazak u razgled grada, obilazak pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćemo se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru. Hangzhou je također poznat i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu koju ćemo obići nakon ručka. Po završetku razgleda nastavak putovanja do gradića Tongli, sagrađenog na kanalima. Gradić odiše atmosferom tradicionalnog života u tom dijelu Kine. Slobodno vrijeme za šetnje slikovitim uličicama uz kanale. Večera u tipičnom kineskom restoranu. Odlazak prema susjednom gradu Suzhou. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
 
9. dan, 4.1.2019: SUZHOU – SHANGHAI

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled grada Suzhou kojeg često nazivaju i „Venecijom Istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Yangtze. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Nastavak putovanja prema Šangaju. Po dolasku smještaj u hotel, a potom odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Noćenje.

10. dan, 5.1.2019: SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan, 6.1.2019: SHANGHAI – DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu i polijetanje zrakoplova u 23.15 sati na liniji QR871 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan, 7.1.2019: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu u 5.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 7.30 sati. Dolazak u Zagreb u 11.55 sati.


Cijene:

First Minute cijena aranžmana: 8.990 kn*

*FM popust 500 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Redovna cijena aranžmana: 9.490 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe po osobi iznosi: 2.950 kn


Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Shanghai - Zagreb
 • unutarnji let u Kini Xi'an – Nanjing
 • 9 noćenja s doručkom u hotelima 4*
 • ručkovi i večere u hotelima i lokalnim restoranima tijekom cijelog putovanja
 • razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
 • grupne transfere na relaciji zračna luka – hotel - zračna luka
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu
 • troškove organizacije putovanja

Cijena po osobi ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 2.950 kn (obavezna doplata prilikom prijave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850 kn
 • vizu za Kinu s uključenim posredovanjem 280 kn (redovna)
 • dodatne obroke i izlete
 • napojnice za vodiče (obavezna doplata na licu mjesta)
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

Obavezne doplate po osobi:

 • pristojbe zračnih luka 2.950 kn (plaćanje prilikom rezervacije; podložne promjenama)
 • napojnice vodiču i vozaču 50 EUR (plaćanje na licu mjesta)

Neobavezna doplata po osobi: Akrobatski show Shanghai: 150 kn

VAŽNE NAPOMENE
- Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Za potrebe noćne vožnje u vlaku ponesite ruksak ili manju torbu u koju ćete moći odložiti stvari za spavanje i osobnu higijenu.
- Organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.


Načini plaćanja:

 • gotovina, Internet bankarstvo
 • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
 • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
 • Ostale kartice: jednokratno

Odgovorni organizator: Palma travel


Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma travel d.o.o. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr