povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
SKANDINAVIJA

NAJLJEPŠI NORVEŠKI FJORDOVI I OSLO

GARANTIRANO
7.370kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Norveška i Oslo
Garantirani polasci: 21.08.-26.08.
Ostali polasci: 03.07.-08.07., 31.07.-05.08.
6 dana zrakoplovom iz Ljubljane

OSLO – LILLEHAMMER – DOLINA GUDBRANDSDALEN – LOM – GEIRANGERFJORD – HORNINDAL – NP JOSTEDAL – LEDENJAK BRIKSDAL – KAUPANGER – LAERDAL – FLAM – SOGNEFJORD – BERGEN – VORINGSFOSS – HARDANGERVIDDA

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – OSLO – LILLEHAMMER – DOLINA GUDBRANDSDALEN – VINSTRA noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) do zračne luke J.P. Ljubljana. Predviđen jutarnji let prema Oslu preko europske zračne luke. Po slijetanju i ukrcaju u autobus slijedi vožnja pokraj najvećeg norveškog jezera Mjosa, prekrasnim krajolicima jugoistočne Norveške prema sjeveru. Najprije ćemo obići Lillehammer, pozornicu zimskih olimpijskih igara 1994. godine. Prošetat ćemo slikovitim centrom pored brojnih trgovina i raznih lokala te otići do skijaške skakaonice gdje ćete se uz doplatu imati priliku uspeti i na sâm vrh olimpijske skakaonice. Putovanje ćemo nastaviti kroz brežuljkasti norveški krajolik dolinom Gudbrandsdalen prema mjestašcu Vinstra. Smještaj u hotelu u okolici i noćenje.

2. DAN: VINSTRA – GRADIĆ LOM – KRSTARENJE PO GEIRANGERFJODU – HORNINDAL doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka krećemo prema zemlji fjordova. Na putu ćemo se zaustaviti u gradiću Lom gdje ćemo razgledati jednu od najstarijih drvenih crkvi u Norveškoj, jednu od nekoliko sačuvanih u zemlji i karakterističnim za to područje. Slijedi mini krstarenje po Geirangerfjodu (otprilike 1 sat trajanja), jednim od najljepših norveških fjordova. Poznat je po prekrasnoj prirodi i visokim slapovima zbog čega je i pod zaštitom organizacije UNESCO. Dodatan čar mu daju osamljene farme i tradicionalna naselja uz obalu fjorda. Iskrcaj u Hellesyltu i vožnja prema jezeru Horninadalsvatnet, najdubljem jezeru sjeverne Europe. Zaustavit ćemo se kraj jezera za fotografiranje, a zatim slijedi nastavak vožnje i smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

3. DAN: NACIONALNI PARK JOSTEDAL – LEDENJAK BRIKSDAL – KAUPANGER - LAERDAL doručak,noćenje
Poslije doručka nastavljamo s putovanjem po zemlji fjordova: vožnja prema nacionalnom parku Jostedal, gdje se nalaze neki od najvećih ledenjaka u kontinentalnoj Europi. Jedan od najpoznatijih i najlakše dostupnih je ledenjak Birksdal koji se nalazi u dolini Oldedalen, dolini koju krase i brojni slapovi. Po želji - uspon na ledenjak. Uistinu je nezaboravan doživljaj svjedočiti kontrastu leda, smaragdne vode fjorda i planinskih vrhunaca. Nakon posjeta Jostedalsbreenu nastavljamo putovanje prema jugu kroz mjestašce Kaupanger, koje su nekoć davno naselili Vikinzi te kroz područje Sognefjord. Dan ćemo privesti kraju u okolici mjestašca Laerdal, smještaj i noćenje.

4. DAN: TUNEL LAERDAL – ŽELJEZNICA FLAM – MINI KRSTARENJE PO SOGNEFJORDU - BERGEN   doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja najdužim tunelom na svijetu – Laerdal (dužine 24,5 km) prema mjestašcu Flam. Po želji i uz doplatu mogućnost odlaska na panoramsku vožnju znamenitom Flam željeznicom, jednom od najstrmijih na svijetu, s nekoliko spirala. Tijekom vožnje uživat ćemo u pogledu na prekrasne prirodu, nedirnutu i čistu. Potom ulazimo u autobus i nastavljamo s vožnjom prema Sognefjordu kojeg nazivaju i »Kralj fjordova« i dalje prema Bergenu. Po dolasku slijedi razgled ovog slikovitog grada, čiju luku krase obojane, drvene kuće iz vremena kad je Bergen bio moćno središte hanzeatskih trgovaca i glavno središte za trgovinu ribom s Lofotskih otoka. Smještaj u hotel na području Bergena. Noćenje.

5. DAN: BERGEN – SLAPOVI VORINGFOSS – HARDANGERVIDDA – OSLO  doručak, noćenje
Doručak. Oproštaj od Bergena i vožnja prema Oslu. Vožnja pokraj drugog najvećeg norveškog fjorda, Hardanger fjorda, koji se nalazi u najvažnijem poljoprivrednom području Norveške. Zaustavljanje kod znamenitih slapova Voringsfoss, s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj - u visini od 182 m pada u dubinu. Prelazak jedne od najvećih europskih visoravni Hardangervidda, jednu od najvećih u Europi. Dolazak u norvešku prijestolnicu u poslijepodnevnim satima, smještaj u hotelu.  Noćenje.

6. DAN: OSLO – LJUBLJANA/ZAGREB doručak
Doručak. Odlazak u razgled grada, panoramski i pješački: vidjet ćemo znamenitosti kao što su kraljevska palača, Frogner park ili popularno poznat kao park Vigeland – prelijepi park s više od 200 brončanih i granitnih skulptura poznatog umjetnika Gustava Vigelanda, poznata gradska vijećnica gdje se svake godine održava dodjela Nobelovih nagrada za mir, poznata zgrada opere u Oslu, itd. Odlazak do skakaonice Holmenkollen iznad grada. Provest ćemo se i poznatim poluotokom Bygdoy poznatim i kao „poluotok muzeja“ gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi, istraživača kao što su Fridtjof Nansen i Roalda Amundsena, između ostalih. Poslijepodne slijedi prijevoz do zračne luke i let preko jedne od europskih zračnih luka prema Ljubljani gdje je predviđen dolazak u večernjim satima. Po želji mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika) za polazak 21.08.: 7.370 kn

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika) za polazak 31.07.: 7.530 kn

DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
DOPLATA za manji broj putnika (do 34 putnika): 460 kn


Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz prema programu, autobusni prijevoz tijekom cijelog trajanja ture, vožnje trajektima i mini krstarenje fjordovima, 5 noćenja s doručkom u hotelima 3*, razglede prema programu, hrvatskog pratitelja (min. 25 putnika, u suprotnom - slovenski pratitelj) i organizaciju putovanja

Doplate po želji prilikom prijave: jednokrevetna soba 1.350 kn, večere 1.160 kn, povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn

Doplate po želji na putu: ledenjak Briksdal 24 €, željeznica u Flamu 54 €, muzej Fram 14 €, Vikinški muzej 17 €, Kon-Tiki 12 €

NAPOMENA: Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama. Za vožnju željeznicom u Flamu potreban je minimum od 15 prijavljenih. Prijava je moguća samo na prodajnom mjestu. *Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih, u suprotnom vođenje će biti na slovenskom jeziku.
 
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.

Minimum prijavljenih putnika: 35


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.