povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
SREDNJA AMERIKA

KOSTARIKA I PANAMA-10 DANA

HIT PUTOVANJE
15.010kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Kostariku i Panamu
Polasci: 25.10.*, 22.11, 12.12. 2018; 09.02., 01.04.., 27.04., 26.10., 20.11., 13.12. 2019.
10 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Nakon Paname i Panamskog kanala - arhitektonskog čuda, posjetite Kostariku, državu u kojoj je stres potpuni stranac! Državu netaknute, često divlje prirode, raznolikog životinjskog i biljnog svijeta, ugodne klime, spa toplica, tropskih šuma, prekrasnih slapova i plaža te najkvalitetnije kave na svijetu.
 

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB–EUROPSKA ZRAČNA LUKA - PANAMA CITY  let, noćenje
LET U GLAVNI GRAD PANAME
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke). Prijava na let preko europske zračne luke u Panama City, glavni i najveći grad Paname. Po pristanku, slijedi prijevoz do hotela i kraći panoramski razgled gradskih znamenitosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.DAN PANAMA CITY–PANAMSKI KANAL  doručak, noćenje
ARHITEKTONSKO ČUDO KOJE SPAJA ATLANTSKI I TIHI OCEAN
Doručak. Razgled grada ćemo započeti u starom dijelu Casco Antiquo koji se nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine zbog izvanredne arhitekture. Odlazak do arhitektonskog čuda, Panamskog kanala koji povezuje Atlantski i Tihi ocean. Dug je 64,8 km. Konstrukcija kanala je predstavljala jedan od najvećih i najtežih inžinjerskih projekata ikada. Prvi pokušaj konstruiranja kanala započeo je 1880. godine pod francuskim vodstvom, ali projekt su uspješno završile Sjedinjene Američke Države početkom 1990-ih. Povratak u Panama City. Noćenje.

3.DAN PANAMA CITY–KOSTARIKA–LA FORTUNA/ ARENAL  doručak, let, večera, noćenje
POZADINA VULKANA ARENAL
Doručak. Prijevoz do zračne luke i prijava na let u susjednu državu – Kostariku, zemlju prekrasne prirode. Po dolasku, prijevoz do gradića La Fortuna u čijoj se blizini nalazi aktivni vulkan Arenal sa svojim čarobnim prirodnim izvorima. Smještaj u spa hotelu, okruženom tropskom šumom i s pogledom na vulkan i egzotični tropski vrt. Odlazak na kraći trekking u prašumu u sklopu hotelskog kompleksa. Očekuju vas nevjerojatni prizori. U večernjim satima ćemo posjetiti luksuzne toplice Baldi i uživati u bazenima i u pogledu na tropski vrt. Večera u toplicama, povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN LA FORTUNA/ARENAL–MONTEVERDE  doručak, noćenje
POZADINA VULKANA ARENAL
Doručak. Mogućnost odlaska do životinjske farme (poseban doživljaj za obitelji), kraćeg trekkinga kroz prašumu, obilaska nacionalnog parka Arenal ili slapova La Fortuna. Oproštaj od La Fortune u ranim poslijepodnevnim satima i vožnja u Monteverde, pokraj slikovitog jezera Arenal i nevjerojatnog vulkana koji caruje iznad njega. Nacionalni park Monteverde je prirodni rezervat poznat i kao oblačna šuma „cloud forrest” koja je bujnija i hladnija u odnosu na ostale šume. Čuvaju jedno od biološki najintenzivnijih staništa na svijetu! Nakon smještaja, očekuje nas večernja avantura odnosno noćna šetnja parkom. Imati ćemo priliku promatrati životinje koje su aktivne samo noću (razni insekti, žabe, sisavci) i dobiti drugačiji uvid u život u tropskoj šumi. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN MONTEVERDE  doručak, noćenje
PRIRODA, VISEĆI MOSTOVI I ZIPLINE
Doručak. Rezervat Monteverde je jedno od najpopularnijih odredišta Kostarike. Ponovno ćemo otići u park i uživati u njegovim ljepotama. Očekuju nas isprepletene staze, viseći mostovi u krošnjama drveća, brojne rijeke, slapovi i bogati biljni i životinjski svijet. Našu avanturu ćemo nastaviti u adrenalinskom parku, uz mogućnost odlaska na zip line (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN MONTEVERDE–MANUEL ANTONIO  doručak, noćenje
OMAMLJUJUĆI MIRIS KAVE
Doručak. Odlazak na plantažu kave gdje ćemo imati priliku upoznati cijeli proces proizvodnje kave, od usjeva do pripreme. Kostarika je inače zemlja u kojoj se proizvodi najkvalitetnija kava – 100% arabica. Saznati ćete puno toga o zlatnom zrnu, kako nazivaju zrno kave koje potječe s Kostarike i uživati u jakom i ukusnom okusu ovog napitka. Vožnja do pacifičke obale i usputno zaustavljanje u mjestu Jaco koje je prije svega poznato po broju krokodila koji borave na ovom području. Nastavak do sljedećeg nacionalnog parka – Manuel Antonio. Smještaj i prvi skok u toplo more! Noćenje.

7.DAN MANUEL ANTONIO  doručak, noćenje
NAJMANJI PRIRODNI REZERVAT
Doručak. Manul Antonio je najmanji prirodni rezervat u državi, a usprkos tome, jedan od najposjećenijih. Prostrana prašuma se proteže sve do idilične pacifičke obale s bijelim, pješčanim plažama. Po želji, uživanje u parku, šetnja dugom, pješčanom plažom ili trekking u nacionalnom parku. Noćenje.

8.DAN MANUEL ANTONIO–SAN JOSE  doručak, noćenje
GLAVNI GRAD KOSTARIKE
Doručak. Vožnja u San José, glavni grad Kostarike. Grad je ustanovljen u 18 stoljeću, a sačuvane su brojne, zanimljive zgrade. Posjetite brojne muzeje, od kojih je najzanimljiviji Muzej prekolumbijske povijesti u kojem se čuvaju predmeti od zlata i srebra. Predlažemo obilazak šarolike tržnice i gradskog parka. Mogućnost odlaska na večeru i tradicionalnu predstavu (doplata). Noćenje.

9. DAN SAN JOSE–EUROPSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

10. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  let
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).


Redovna cijena: 15.790 kn

Posebna cijena za polaske 12.12.2018 & 1.4.2019 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 15.010 kn
Posebna cijena za polazak 9.2.2019 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 15.160 kn

Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.080 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.610 kn


* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.


Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* na bazi 7 noćenja s doručkom, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.610 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn, fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta), dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 35 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Popusti: dijete do 12 god. na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe – 10 % popusta, treća osoba u trokrevetnoj sobi odnosno dvokrevetnoj sobi s dva dodatna kreveta 620 kn.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno

• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.