povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
DALEKI ISTOK

KINESKA BAJKA

na upit
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Kina
Polasci: 27.04.-06.05.,30.06.-09.07.,28.07.-06.08.,29.09.-08.10., 26.10.-04.11. 2018 i 16.03.-25.03., 27.04.-06.05., 29.06.-08.07. 2019.
10 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke

1.DAN: ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – PEKING  let
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke po želji uz doplatu) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Peking, drugi po veličini kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Republike Kine.

2. DAN: PEKING  večera, noćenje
Po dolasku u luku, slijedi prijevoz do središta grada. Najprije ćemo posjetiti najveći simbol grada – trg Tiananmen kojeg okružuju veličanstvene palače i carske zgrade. Iz ovog je kompleksa više od 500 godina vladalo 24 cara dinastije Ming i Qing. Slijedi razgled „Zabranjenog grada“ odnosno carske palače. Radi se o kompleksu kojeg čini 9999 soba, a predstavlja jedan od najvećih i naljepše očuvanih. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled Olimpijskog kompleksa iz 2008 godine. Kasno poslijepodne, odlazak u hotel i večera i lokalnom restoranu. Noćenje.

3. DAN: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING doručak, ručak, večera, noćenje
Nakon doručka, slijedi cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, koji je smješten između sjeverozapadne provincije Gansu i istočne obale zaljeva Bohai. Radi se o području na kojem se rasprostire 6000 km Veliki kineski zid, kojeg su kroz mnoga stoljeća gradile brojne kineske dinastije radi obrane. Neki djelovi su naknadno obnovljeni, a najpopularniji dio je upravo Badaling. Nakon ručka ćemo otići do Ljetne palače koja je predstavljala ljetnu rezidenciju mnogim kineskim carevima, a okružena je raskošnim parkovima, jezerima, otočićima i hramovima. Za kraj dana, zaustaviti ćemo se u centru slatkovodnih bisernica gdje ćemo se upoznati s dugogodišnjom tradicijom izrade nakita od bisera. Večera u lokalnom restoranu. Nakon večere, po želji, mogućnost odlaska na tradicionalnu predstavu kineske kung fu ili slavne pekinške opere. Noćenje.

4. DAN: PEKING - XIAN  doručak, večera, noćenje u vlaku
Doručak. Odlazak u razgled Nebeskog hrama. Radi se o jedinom mjestu kojeg je car morao obići van Carske palače i to tijekom dočeka Nove godine tzv. „Spring festival“. Hram je okružen zelenim površinama i obrednim kompleksima (Okrugli oltar, Molitvena dvorana...) koje ćemo i razgledati. Nastavak do hrama Lama, jednog od najljepših budističkih hramova u Kini. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti centar tradicionalne kineske medicine i trgovinu čajeva. Večera u lokalnom restoranu. Ukrcaj na vlak prema Xian-u (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

5. DAN: XIAN doručak, večera, noćenje
Po dolasku u Xian, slijedi transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgled Xiana, jedne od ukupno šest povijesnih kineskih prijestolnica iz vremena dinastije Ming. Razgledati ćemo jednu od rijetkih zgrada koja je nastala u vrijeme dinastije Tang, budističko svetište "Pagoda Divlje guske" koje je izgrađeno 652 godine. U njemu su sačuvano 650 budističkih spisa koje su dopremili iz Indije. Šetnja oko gradskih zidina i kasni ručak. Razgled arapske četvrti koja prikazuje prekrasan spoj islamske i kineske arhitekture. U večernjim satima predlažemo da se prepustite kineskoj masaži. Večera, noćenje.

6. DAN: XIAN – GLINENA ARMADA – SHANGHAI  doručak, večera, noćenje u vlaku
Doručak. Vožnja do jednog od naveličanstvenijih svjetskih arheoloških nalazišta u okolici Xian-a. Radi se o vojsci ratnika od terakote (ukupno 6000) izgrađenih u prirodnoj veličini, s namjenom da čuvaju svog cara i nakon njegove smrti. Povratak u Xian i ručak. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

7. DAN: SHANGHAI doručak, večera, noćenje
Dolazak u Shangai je predviđen u jutarnjim satima. Shanghai je smješten na sjevernoj obali rijeke Huang Pu Jiang i predstavlja važnu luku i industrijsko središte. Vožnja do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, do moderne četvrti i stare gradske jezgre u kojoj je očuvan prekrasni vrt Yu, izgrađen davne 1559 godine, tijekom vladavine dinastije Ming. Zaustaviti ćemo se u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting do koje vodi most sa devet zavoja, iz razloga što kineska legenda kaže da se zli duhovi mogu kretati samo ravno čime im je tako onemogućen dolazak do čajane. Razgled financijsko-poslovnog centra „Bund“. Mogućnost odlaska na krstarenje po rijeci Huang-po s lijepim panoramskim pogledima na lučki dio grada i prestižnu četvrt Pudong. Večera i noćenje.

8. DAN: SHANGHAI – SUZHOU – SHANGHAI doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja do grada Suzhou kojeg nazivaju „Kineska Venecija“. Radi se o trgovačkom, obrničkom i umjetničkom gradu koji je ukrašen lijepim kineskim vrtovima, hramovima i mostovima. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai. Večera i noćenje.

9. DAN: SHANGHAI - ILI PO ŽELJI HANGZHOU doručak, večera, noćenje
Doručak. Slobodan dan za kupovinu ili individualne razglede. Predlažemo izlet u Hangzhou (doplata), grad kojeg je Marco Polo u 13 st. opisao kao jednog od najljepših gradova u svijetu. Idiličnu sliku daje mu Zapadno jezero kojeg okružuju brojni vrtovi, hramovi i paviljoni. Razgled budističkog hrama Lingyin. U poslijepodnevnim satima slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i obilazak Pagode šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Povratak u Shanghai u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

10. DAN: SHANGHAI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA - OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB doručak, let
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih/azijskih zračnih luka, nakon čega slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija, Graz - uz mogućnost organiziranog transfera od Zagreba, po želji i uz doplatu).


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 25 putnika):1290 kn  Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 25 putnika) na datumu 26.10.: 12.190 kn
Doplata za manji broj putnika (15 - 24 putnika): 690 kn*
Doplata za manji broj putnika (8 - 14 putnika): 1.080 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.360 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.770 kn
* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (iznos). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje

  • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi
  • Prijevoz s vlakom na relaciji Peking - Xian – Shanghai i noćenje u četverokrevetnim kabinama
  • Smještaj u hotelima 3/4*
  • 6 polupansiona, 1 noćenje s doručkom, 1 ručak (ručak ili večere u lokalnim restoranima)
  • Autobusne prijevoze po programu
  • Sve razglede s ulaznicama
  • Slovenskog pratitelja putovanja
  •  Troškove organizacije  putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe 2.360 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, vizu (obavezna, doplata, mogućnost ishodovanja), osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke: Zagreb – Venecija – Zagreb: 790 kn, Zagreb – Graz – Zagreb: 920 kn.

Obavezne doplate
Napojnice za vodiče/vozače 50 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza (plaćanje prilikom rezervacije).

Doplate po želji na licu mjesta
Predstava Kung fu 45 €, Opera, u  Pekingu 45€, akrobati U Shangha-u 45 €, krstarenje po rijeci Huang pu 40 €, cjelodnevni izlet u Hangzhou 115 €.

Popusti: dijete do 12 god. na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe – 1.080 kn.

Mogućnost produžetka programa – 3 dodatna dana u pokrajini Guillin
Informativna doplata: 2.090 kn (min. 8 putnika).


10.DAN: SHANGHAI - GUILLIN – BAJKOVITI KINESKI KRŠ doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, slijedi prijevoz u zračnu luku i let na jug Kine. Saznati ćemo da Kina ima vrlo bogatu povijest, iako se danas ističe najviše zbog brzog gospodarskog rasta. Ali Kina je puno više od toga. Ima prekrasnu i raznoliku prirodu na koju su Kinezi vrlo ponosni. Od davnih vremena, ovu su pokrajinu često obilazili carevi i plemstvo zbog njenih spektakularnih krajolika. Svaki prestižni kineski vrt morao je imati i krški vapnenac kao simbol ove najljepše kineske pokrajine. Dodatnu bajkovitu sliku daje joj rijeka Li, s koje se pružaju prekrasni polgedi na kineski krš i bujno, tropsko zelenilo. Večera, noćenje.

11.DAN: RIJEKA LI I BAJKOVITI KRŠ doručak, večera, noćenje
Nakon doručka ćemo otići u istraživanje prekrasne pokrajine koju čine zanimljivo oblikovani vrtovi. Dan ćemo provesti uz i na rijeci Li s koje ćemo promatrati ovu prekrasnu prirodu. Vožnja do sela  Yangdi, gdje slijedi ukrcaj na brod i plovidba do sela Xingping. Područje će vam pružiti brojne prilike za fotografiranje. Slijedi vožnja s autobusom do mjesta Yangshuo, šetnja i ručak. Noćenje.

12. DAN: GUILLIN – PEKING – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB doručak, let
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let u Peking od kuda slijedi nastavak do  jedne od europskih/azijskih zračnih luka. Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera od Zagreba, po želji i uz doplatu).


Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane” Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamSna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja