povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
JUŽNA AFRIKA

JUŽNA AFRIKA

HIT PUTOVANJE
17.090kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Južnu Afriku
Polasci: 24.10., 20.12. 2018, 18.01., 22.3.* 23.06. i 25.10. 2019.
11 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Južnoafrička Republika je najjužnija država afričkog kontinenta, koja impresionira svojim krajolicima, ljudima, poviješću, kulturom i živahnošću. Poslušajmo afričku glazbu u pratnji bubnjeva i uz kwaito, jedinstveni stil pjevanja na tradicionalnim afričkim jezicima! Afričke savane obećavaju nezaboravne doživljaje tijekom promatranja divljih životinja koje se slobodno kreću u svojem prirodnom okruženju. Opremite se udobnom odjećom, fotoaparatom i hrabrošću te pozorno pratite veličanstvene životinje tijekom vožnje po prostranim parkovima. Pripremite se za veliku avanturu! Popnimo se na planinu Table Mountain, uputimo u netaknute nacionalne parkove, nazdravimo odličnim afričkim vinom i osjetimo urbanu Afriku.

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB–EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA–CAPE TOWN  let
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Cape Town.

2.DAN CAPE TOWN I PLANINA TABLE MOUNTAIN  večera, noćenje
Jutarnji dolazak u Cape Town, jedan od najljepših afričkih gradova. Odlazak u razgled grada: stara gradska jezgra – tvrđava Dobre nade, prva europska utvrda izgrađena na jugu Afrike – katedrala Sv. Jurja – slikovita malajsko - nizozemska četvrt. Vožnja u poslijepodnevnim satima do nacionalnog parka i planine Table Mountain koja se veličanstveno uzdiže iznad grada i pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Smještaj u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

3.DAN RT DOBRE NADE I BOTANIČKI VRT KIRSTENBOSCH  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja kroz ribarska sela i slikoviti krajolik do Chapmans Peaka. Nastavak do znamenitog rta kojeg je prije više od 500 godina otkrio portugalski pomorac Vasco da Gama – rt Dobre nade, mjesta gdje se Atlantski i Indijski ocean spajaju. Odlazak do svjetionika i plaže Boulders na kojoj obitava afrička kolonija pingvina. Nakon ručka slijedi povratak u Cape Town i obilazak jednog od sedam najljepših botaničkih vrtova na svijetu. Noćenje.

4.DAN ZEMLJA VINA, STELLENBOSCH I FRANSCHHOEK  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do vinorodnog područja u okolici Cape Towna, gdje se proizvode neka od najboljih afričkih vina. Odlazak do vinske kleti, degustacije vina i lokalnih sirova. Nakon ručka slijedi odlazak do mjesta Stellenbosch, najstarijeg grada poslije Cape Towna, vrlo zanimljive arhitekture. Kraće zaustavljanje u mjestu Franschhoek, a zatim povratak u Cape Town. Noćenje.

5.DAN  CAPE TOWN–JOHANNESBURG–SVAZILAND doručak, večera, noćenje
Prijevoz do zračne luke i jutarnji let u Johannesburg. Po pristanku zrakoplova, slijedi vožnja tipičnim južnoafričkim krajolikom prema istoku zemlje. Ručak tijekom putovanja. Prelazak granice u poslijepodnevnim satima i dolazak u Svaziland, samostalnu kraljevinu brojnih prirodnih rezervata i nacionalnih parkova. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6.DAN SVAZILAND  doručak, večera, noćenje
Doručak. Dan ćemo provesti u jednoj od posljednjih monarhija na svijetu. Vožnja kroz dolinu Ezulwini, u glavni grad Svazilanda – Mbabaneja. Slijedi panoramski razgled. Nastavak kroz dolinu Malkerns i kraće zaustavljanje u radionici svijeća, glavnih izvoznih proizvoda ove države. Obilazak Lobambe, političkog centra države, nakon čega slijedi nastavak vožnje prema prirodnom rezervatu Mantenga u kojem ćemo imati priliku uživati u predstavi tradicionalnog plesa. Dan ćemo privesti kraju razgledom Lavlje špilje (Lion Cavern) odnosno jednog od najstarijih rudnika na svijetu. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7.DAN SVAZILAND-NACIONALNI PARK KRUGER  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja na sjever, u nacionalni park Kruger, jedan od najvećih afričkih parkova. Prostire se na više od 20.000 km2 i stanište je brojnim afričkim životinjama kao što su lavovi, gepardi, leopardi, razne vrste gmazova i ptica. Smještaj u lodgama, večera i noćenje.

8.DAN NACIONALNI PARK KRUGER  doručak, večera, noćenje
Doručak. Cjelodnevni safari u nacionalnom parku Kruger, u kojem ćemo uz malo sreće susresti i »Big five« kojeg čine lav, leopard, nosorog, slon i bivol. Smještaj u lodgama, večera, noćenje.

9.DAN NACIONALNI PARK KRUGER–BLYDE RIVER KANJON–PRETORIA–JOHANNESBURG  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak iz Kruger parka i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih kanjona u svijetu. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, grada s prekrasnom arhitekturom raznih stilova. Kraće zaustavljanje u slučaju slobodnog vremena, a zatim nastavak vožnje u Johhanesburg. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

10.DAN JOHANNESBURG–EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let
Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada Južnoafričke republike i ekonomskog središta države. Razgled najznačajnijih znamenitosti: Houghton – Hillbrow – Tower – toranj Brixton – Afrički muzej – četvrt Soweto s muzejem Mandela. Prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11.DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 17.090 kn*  min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (15-24 putnika): 2.160 kn*
Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 2.540 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.920 kn *

*  Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 22.550 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima odnosno lodgama 3* na bazi polupansiona (lokalne kategorije), ostale obroke prema programu, dvije degustacije vina, vožnja žičarom na Table Mountain, sve ulaznice za safari prema programu, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.920 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, vizu 700 kn + 350 kn konzularne pristojbe (agencijsko posredovanje), osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Popust: dijete do 12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 1.620 kn.
Napomena: u slučaju leta iz obližnje zračne luke, doplate za povratni transfer iznose: Ljubljana 349 kn, Venecija 790 kn, Beč 920 kn.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Video