povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ARAPSKE ZEMLJE-BLISKI ISTOK

JORDAN - 8 dana

POSEBNA PONUDA
9.590kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Jordan
Polasci: 15.09.*,27.10., 17.11.*, 29.12.2018; 16.02*., 16.03.*, 27.04., 25.06*., 26.10., 26.12.2019.
8 dana zrakoplovom iz zračne luke Zagreb/Ljubljana

Jordanci će napraviti sve što je potrebno da bi se gost u njihovoj zemlji osjećao ugodno i dobro. Kažu da je raznolikost prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota veća od one u Egiptu, iako je Egipat od Jordana veći 10 puta.  Razgledajte Petru, crveni grad koji je ujedno i dom posljednjeg pustinjskog plemena beduina. Posjetite pustinju Wadi Rum, jednu od najljepših pustinja svijeta, koja je nadahnula legendardnog Lawrenca od Arabije i doživite prekrasan zalazak sunca na crvenim stijenama i zvijezdano nebo iznad pustinje, što će potaknuti sve vaše osjećaje. Za kraj, doživite Amman, modernu i ujedno tradicionalnu prijestolnicu sa živahnim ulicama, tržnicama, restoranima i terasama koje su stvorene za uživanje u nargili.

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – AMMAN  let, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb ili Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza) i prijava na let preko europske zračne luke u Amman. Dolazak je predviđen u večernjim satima. Prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN AMMAN – PUSTINJSKI GRADOVI  doručak, večera, noćenje
Glavni grad Jordana se slikovito rasprostire na sedam brežuljaka. Na jednom od njih se nalazi antička Citadela u kojoj su otkriveni ostaci brojnih civilizacija. Obilazak Arheološkog muzeja, odlazak u grad i razgled veličanstvenog rimskog amfiteatra sa 6000 sjedala. Šetnja gradskom jezgrom kroz brojne tržnice, obrtne radionice i restorane. Poslijepodne slijedi vožnja do jednog od srednjovjekovnih pustinjskih gradova koji svjedoče o ranoj islamskoj umjetnosti i arhitekturi iz 7. i 8. stoljeća. Unutrašnjost grada Amra je inače dio UNESCOve baštine zbog prekrasnih freski koje prikazuju motive lova i uživanja u kupelji. Nakon razgled, povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN JERASH - AJLOUN – AMMAN
Doručak, večera, noćenje Nakon doručka odlazimo na sjever Jordana! Jerash je nakon Petre, drugi najveći ponos Jordana. Ovaj su starovjekovni grad u 1. st. pr. Kr. osvojili Rimljani. Razvio se u jedan od središta Dekapolisa, poveznice grčko-rimske kulture na istoku. Danas je jedan od najočuvanijih rimskih gradova. Nastaviti ćemo do Ajlouna, grada koji se i dalje odupire vremenu. Ovaj je grad Saladinova vojska u 12 st. obranila od križara. Saladin je kao sposoban i pravedan vojskovođa pobijedio križare Jeruzalemskog kraljevstva, ali i bio na glasu kao vrlo milostiv prema svojim često okrutnijim protivnicima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN AMMAN - MADABA - NEBO - KERAK - PETRA  
Doručak, večera, noćenje Doručak. Odjava iz hotela. Idemo na jug, do Madabe, grada mozaika. Najznamenitiji mozaik se nalazi u grčkoj pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja, a prikazuje područje od Palestine do Egipta. Nastavak putovanja do planine Nebo gdje je Mojsije bio sahranjen. S vrha gore se pruža pogled na prekrasan krajolik sve do zvonika u Jeruzalemu. Slijedi vožnja Kraljevskom autocestom do grada Kerak, moćne križarske tvrđave koju je 1189 g osvojio najslavniji islamski vladar Saladin. Nastavak vožnje do Petre. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN PETRA - AQABA  doručak, večera, noćenje
Nakon doručka ćemo otići u obilazak Petre, izvanrednog, crvenog isklesanog grada kojeg je izgradio narod Nabatejaca. Grad je dugo godina bio skriven od javnosti, za njega su znali samo beduini. 2007 godine je proglašen svjetskim čudom. Dio doline ćemo proći na konjima, do uskog prosjeka između stijena, na čijem se kraju otkriva nevjerojatan pogled na riznicu Al Khazneh! Šetnja dolinom u kojoj će vas oduševiti brojne grobnice, hramovi i domovi, na čiju izgradnju su utjecali Grci i Rimljani. Vožnja do Aqabe. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN AQABA – FAKULTATIVNI IZLET: BRODOM NA KORALJNI GREBEN I/ILI WADI RUM   doručak, večera, noćenje
Doručak. Dan ćemo provesti u rajskom jordanskom ljetovalištu. Mogućnosti su razne, odaberite neki sport, ronjenje ili razgledavanje ovog živahnog ljetovališta. Po želji, odlazak na fakultativni izlet s brodom na koraljni greben. U poslijepodnevnim satima po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet do jedne od najljepših pustinjskih dolina svijeta Wadi Rum gdje ćete uživati u adrenalinskoj vožnji jeepovima. Povratak u Aqabu. Večera i noćenje.

7. DAN AQABA – NACIONALNI PARKOVI JORDANA - MRTVO MORE – AMMAN   doručak, večera, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja do slikovitog sela Dana iz kojeg se šire prekrasni pogledi na prirodni rezervat Dana, koji je usmjeren u ekološki turizam. Nastavak puta do najnižeg prirodnog parka Wadi Mujiba koji se nalazi pod zaštitom UNESCOa. Vožnja uz slikovitu obalu Mrtvog mora do hotelskog centra. Mogućnost kupanja u moru kojem je slanoća mora deset puta veća nego u oceanu. Vožnja u Amman. Večera u tradicionalnom restoranu. Smještaj i noćenje.

8. DAN AMMAN – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB  let
Rani, jutarnji transfer do zračne luke u Ammanu i prijava na let prema europskoj zračnoj luci od kuda slijedi nastavak leta u Zagreb odnosno Ljubljanu (u tom slučaju, mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi: od 9.590 kn*  min. 35 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 770 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.100 kn.

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 11.460 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi 5 x polupansiona i 2 x noćenja s doručkom, jedna večera u tradicionalnom restoranu, prijevoze i razglede prema programu (uključena ulaznica za Mrtvo more), usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 1.100 kn (obavezna doplata prilikom prijave;  odložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.150 kn, fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) izlet na koraljni greben cca 55 EUR, jeep safari po pustinji Wadi Rum cca 80 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.