povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
DALEKI ISTOK

JAPAN-ZEMLJA ŠOGUNA I SAMURAJA

NE PROPUSTITE
17.460kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Japan
Garantirani polasci: 28.10.2018.
Polasci: 10.04., 26.10.2019.
11 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

1.DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – TOKYO  let
LET U MODERNU JAPANSKU PRIJESTOLNICU
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Tokyo.

2. DAN TOKYO  doručak, noćenje
GDJE MODERNO SUSREĆE TRADICIJU
Dolazak u Tokyo, treći najveći grad u svijetu, grad modernih zgrada, druge najviše zgrade u svijetu – Sky Tree i starih hramova što ga čini gradom gdje moderno susreće tradiciju. Vožnja do hotela, smještaj i noćenje.

3. DAN TOKYO  doručak, noćenje
ŠINTOIZAM I BUDIZAM
Doručak. Cjelodnevni razgled grada ćemo započeti u elegantnoj i luksuznoj četvrti Ginza, u čijoj se blizini nalazi Tokyo Tower, jedna od najviših zgrada u svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Odlazak do riblje tržnice Tsuki i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda u poslijepodnevnim satima na trgu Carske palače, odlazak do hrama Meiji i budističkog hrama Asakusa Kannon i prilika za upoznavanje sa šintuizmom i budizmom. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN TOKYO – NIKKO – TOKYO  doručak, noćenje
U KRALJEVSTVU ŠOGUNA
Nakon doručka slijedi vožnja na sjever Japana, u Nikko, drevni japanski budistički centar i nacionalni park koji je u prijašnjim vremenima predstavljao važan šogunat. Danas se zbog lijepih hramova nalazi pod zaštitom UNESCOa. Obilazak hrama Toshogu u kojem se nalazi grobnica velikog šoguna Tokugawa, koji je nekoć vladao Japanom. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Tokyo i usputno zaustavljanje na jezeru Chuzenji i kod slapova Kegon. Noćenje.

5. DAN TOKYO – PLANINA FUJI – JEZERO ASHI – PLANINA KOMAGATAKE – HAKONE – KYOTO  doručak, noćenje
SVETA PLANINA
Doručak. Vožnja do japanske svete planine Fuji, najljepšeg simbola ove države. Zaustaviti ćemo se na 2.305 metara n.v. i uživati u prekrasnom pogledu na
okolicu. Nastavak do jezera Ashi. Nakon kraćeg krstarenja jezerom, slijedi vožnja žičarom do planine Komagatake i njenih lijepih krajolika. Nastavak putovanja u Hakone, grad lječilišta i dalje u Kyoto. Smještaj u hotel i noćenje.

6. DAN KYOTO  doručak, noćenje
U KRALJEVSKOM GRADU GEJŠI
Nakon doručka ćemo razgledati jedan od najljepših japanskih gradova. Posjetiti ćemo budistički hram Kiyomizu, svetište Heian Jingu, dvorac Nijo i najposjećenije mjesto u Japanu - budistički hram Kinkaku. Kyoto je poznat kao grad gejši. U Gionu, na drugoj strani rijeke Kamogawe, stoljećima su usavršavali svoje vještine: sviranje, plesanje, pripremanje ezgotičnih jela i brigu oko gospoda. Imati ćemo priliku proći pored kuća gejši i prostora u kojima su se družili samuraji. Noćenje.

7. DAN KYOTO – NARA – KYOTO doručak, noćenje
PARK JELENA I BRONČANI BUDA
Doručak. Vožnja do povijesnog gradića Nara koji se nalazi na popisu UNESCOve baštine. Razgled hrama Todaj-ji, najvažnije gradske atrakcije sa ogromnom brončanom statuom Bude. Unutar parka ćete imati priliku promatrati jelene koji žive u njemu. Slobodno vrijeme za odlazak na lokalnu tržnicu ili na ručak. Povratak u Kyoto. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu gejši (po želji, uz doplatu). Izvedba uključuje ceremoniju točenja čaja, ples, izradu ikebane i lutkarsku predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

8. DAN KYOTO – HIROŠIMA  doručak, večera, noćenje
SPOMEN PARK
Doručak. Vožnja brzim vlakom do Hirošime, nesretnog grada koji je u prošlosti bio uništen. Obilazak muzeja i spomenika. Ukrcaj na trajekt i vožnja do otočića Miyajima na kojem se nalazi svetište Itsukushima ili “plutajuća vrata“. Razgled znamenitosti i smještaj u ryokanu, tradicionalnom japanskom prenoćištu. Večera i noćenje.

9. DAN HIROŠIMA – HIMEJI – OSAKA  doručak, noćenje
DVORAC BIJELE ČAPLJE
Doručak. Vožnja u Osaku, treći najveći japanski grad i jako gospodarsko središte. Usputno zaustavljanje u jednom od najljepših japanskih dvoraca “Dvorac bijele čaplje” u kojem je snimljen film „Posljednji samuraj“. Nastavak prema Osaki, modernom gradu izvrsne gastronomije. Odlazak do zgrade Umeda, jedne od najatraktivnijih svjetskih građevina s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Smještaj u hotel i noćenje.

10. DAN OSAKA – KOBE – OSAKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let
MUZEJ JAPANSKOG PIĆA SAKE
Doručak. Ukrcaj na vlak i vožnja do obližnjeg grada Kobe. Po dolasku ćemo razgledati Muzej  tradicionalnog japanskog pića Sake, kinesku četvrt i park Merike. Povratak u Osaku, vožnja do zračne luke i let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku slijedi nastavak leta u dolaznu zračnu luku (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Redovna cijena: 18.230 kn

Posebna cijena za polazak 28.10.2018 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 17.460 kn

 
Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.850 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3* na bazi noćenja s doručkom, noćenje u tradicionalnom japanskom prenočištu s uključenom večerom, autobusne prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, prijevoz vlakom prema programu, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.810 kn, vizu 300 kn (uključeno agencijsko posredovanje), fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta): predstava gejši 48 EUR, dodatne usluge i obroke: paket večera 1.850 kn, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne


 

Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.