povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ARAPSKE ZEMLJE-BLISKI ISTOK

IZRAEL I JORDAN

NE PROPUSTITE
10.370kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Iran
Polasci: 27.10., 26.12.2018; 16.02*., 16.03.*, 27.04., 25.06.*, 26.10., 26.12.2019.
8 dana zrakoplovom iz zračne luke Zagreb/Ljubljana

Doživite Izrael, posebnu zemlju zvonkog hebrejskog pozdrava »Shalom«. U samo nekoliko sati doživite snježne planinske vrhove i židovsku pustinju, biblijske gradove i kozmopolitski urbani kaos, pješčane plaže i arheološka nalazišta. Oduševiti će vas nevjerojatna arhitektura i kultura - kršćani su izgradili Crkvu Božjeg groba, židovi Zid plača, a muslimani džamiju s Kupolom na Gori. Narod Jordana će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se gost u njihovoj zemlji osjećao dobro u ugodno. Razgledajte Petru, crveni grad koji je ujedno i dom posljednjeg pustinjskog plemena beduina. Wadi Rum je jedna od najljepših pustinja svijeta, koja je nadahnula legendardnog Lawrenca od Arabije. Zalazak sunca na crvenim stijenama i zvijezdano nebo iznad pustinje, potaknuti će sve vaše osjećaje.

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TEL AVIV – BETLEHEM  let, večera, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb ili Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza) i prijava na let preko europske zračne luke u Tel Aviv. Po dolasku u ovaj kozmopolitski bijeli grad, slijedi vožnja u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN BETLEHEM – MRTVO MORE – AQABA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru, jedinstvenom čudu prirode! Radi se jezeru izuzetne slanosti i ljekovitosti u kojem ćemo doživjeti nezaboravno iskustvo – kupati ćemo se, lebditi, mazati ljekovitim blatom! Poslijepodne nastavljamo vožnju prema Eiliatu, najvećem izraelskom ljetovalištu na obali Crvenog mora. Prelazak izraelsko-jordanske granice i vožnja prema gradu Aqaba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN AQABA – PETRA – EILAT doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja pustinjskom cestom prema Petri, mističnom gradu koji je okružen crvenim stijenama. Petra je najznačajnija znamenitost Jordana koja se nalazi na popisu UNESCOve baštine. Nakon razgleda, slijedi povratak u Eilat. Kasna večera i noćenje.

4. DAN EILAT – MASADA – KUMRAN – BETLEHEM  doručak, večera, noćenje
Doručak. Danas ćemo posjetiti Masadu, najposjećeniji izraelski nacionalni park koji se od 2001 godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Iznad Mrtvog mora, u Judejskoj pustinji, nalazi se utvrda, nekadašnja rezidencija Heroda. Nakon njegove smrti, u tvrđavi su boravili židovski ekstremisti koji su u znak pobune protiv Rimljana oduzeli vlastite živote. Mogućnost odlaska žičarom (doplata) na vrh brda s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na okolicu. Odlazak do Kumrana, antičkog naselja u kojem su pronađeni značajni „Svitci s Mrtvog mora“. Vožnja u Betlehem, večera i noćenje.

5. DAN CJELODNEVNI RAZGLED JERUZALEMA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Jeruzalem je sveti  grad koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Odlazak u cjelodnevni razgled gradskih najznačajnijih znamenitosti: Maslinska gora i židovsko groblje – park Getsemani u kojem je Juda izdao Isusa – Križni put sa 14 postaja – Zid plača, najsvetije židovsko mjesto – židovska četvrt – armenska i kršćanska četvrt – muslimanska tržnica. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN BETLEHEM – HAIFA – CEZAREJA – NAZARET  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja do Haife, zelenog grada na gorju Karmel. Nakon razgleda prekrasnog parka Bahai, slijedi nastavak putovanja do Cezareje, jedinog privatnog izraelskog grada u kojem su još uvijek vidljivi ostaci rimskog teatra, akvadukta i stare luke. Dan ćemo privesti kraju u Nazaretu gdje ćemo razgledati baziliku Marijina navještenja, Crkvu Svetog Josipa i Marijino vrelo. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN KAFERNAUM – TABGHA – GORA TABOR – NAZARET  doručak, večera, noćenje
Doručak. Današnje razglede svetih gradova uz Galilejsko i Tiberijsko jezero ćemo započeti u Kafarnaumu ili Isusovom gradu. Nakon razgleda kuće Svetog Petra, slijedi vožnja do grada Tabgha u kojem se nalazi Crkva čudesnog umnoženja kruha i ribe. Nastavak prema zelenoj gori Tabor gdje se po kršćanskoj tradiciji dogodilo Isusovo preobraženje. Šetnja i obilazak tržnice. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN NAZARET – TEL AVIV – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak, let
Doručak. Vožnja u Tel Aviv, moderni turistički grad i drugi najveći u Izraelu. Nakon razgleda starog lučkog grada Jaffa, slijedi prijevoz do zračne luke i let do europske zračne luke. Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do Zagreba odnosno Ljubljane (mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 10.370 kn*  min. 20 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 690 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.100 kn. *

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 12.160 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi 6 x polupansiona i 1 x noćenja s doručkom, prijevoze i razglede prema programu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 1.100 kn (obavezna doplata prilikom prijave;  odložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.230 kn, doplata za novogodišnji termin 690 kn, fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) uspinjača u Masadi 18 EUR, izleti u Eilatu, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 55 EUR, ulazne/izlazne takse 55 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.