povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ARAPSKE ZEMLJE - BLISKI ISTOK

IZRAEL-8 DANA

9.590kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Izrael
Polasci: 27.10., 26.12.2018; 16.02*., 16.03.*, 27.04., 25.06.*, 26.10., 26.12.2019.
8 dana zrakoplovom iz zračne luke Zagreb/Ljubljana

Doživite ovu posebnu zemlju zvonkog hebrejskog pozdrava »Shalom«. Posjetite najsvetije kršćanske krajeve, mjesta u kojima se Isus Krist rodio, živio i djelovao - Betlehem, Nazaret, Galilejsko more, Maslinsku goru ili Zid plača, najsvetije židovsko mjesto za molitvu. U samo nekoliko sati doživite snježne planinske vrhove i židovsku pustinju, biblijske gradove i kozmopolitski urbani kaos, pješčane plaže i arheološka nalazišta. Jeruzalem, najveći i glavni izraelski grad, nekoć je bio centar svijeta, a danas je jedina prijestolnica u kojoj možete čuti rekordnih 70 naziva za ljubav. Doživite ljubav prema nevjerojatnoj arhitekturi i kulturi.

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TEL AVIV – BETLEHEM  noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb ili Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza) i prijava na let preko europske zračne luke u Tel Aviv. Po dolasku u ovaj kozmopolitski bijeli grad, slijedi vožnja u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN BETLEHEM – MRTVO MORE – EILAT   doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru, jedinstvenom čudu prirode! Radi se jezeru izuzetne slanosti i ljekovitosti u kojem ćemo doživjeti nezaboravno iskustvo – kupati ćemo se, lebditi, mazati ljekovitim blatom! Poslijepodne nastavljamo vožnju prema Eiliatu, najvećem izraelskom ljetovalištu na obali Crvenog mora. Nakon smještaja u hotel, slobodno vrijeme za šetnju. Večera i noćenje.

3. DAN EILAT – ODMOR   doručak, večera, noćenje
Doručak. Dan odmora u sunčanom Eilatu! Radi se o najboljem izraelskom ljetovalištu brojnih luksuznih hotela i odličnih restorana. Pronaći ćete pregršt sadržaja i aktivnosti kao što su izleti brodom i jeep safari, dok ljubitelji ronjenja mogu uživati u ronjenju oko koraljnog grebena. Večera i noćenje.

4. DAN EILAT - MASADA - KUMRAN - BETLEHEM  doručak, večera, noćenje
Doručak. Danas ćemo posjetiti Masadu, najposjećeniji izraelski nacionalni park koji se od 2001 godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.
Iznad Mrtvog mora, u Judejskoj pustinji, nalazi se utvrda, nekadašnja rezidencija Heroda. Nakon njegove smrti, u tvrđavi su boravili židovski ekstremisti koji su u znak pobune protiv Rimljana oduzeli vlastite živote. Mogućnost odlaska žičarom (doplata) na vrh brda s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na okolicu. Odlazak do Kumrana, antičkog naselja u kojem su pronađeni značajni „Svitci s Mrtvog mora“. Vožnja u Betlehem, večera i noćenje.

5. DAN CJELODNEVNI RAZGLED JERUZALEMA   doručak, večera, noćenje
Doručak. Jeruzalem je sveti  grad koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Odlazak u cjelodnevni razgled gradskih najznačajnijih znamenitosti: Maslinska gora i židovsko groblje – park Getsemani u kojem je Juda izdao Isusa – Križni put sa 14 postaja – Zid plača, najsvetije židovsko mjesto – židovska četvrt – armenska i kršćanska četvrt – muslimanska tržnica. Povratak u hotel, večera i noćenje. manske tržnice. Vrnitev v hotel, večera i noćenje.

6. DAN BETLEHEM - HAIFA - CEZAREJA - NAZARET   
doručak, večera, noćenje Doručak. Vožnja do Haife, zelenog grada na gorju Karmel. Nakon razgleda prekrasnog parka Bahai, slijedi nastavak putovanja do Cezareje, jedinog privatnog izraelskog grada u kojem su još uvijek vidljivi ostaci rimskog teatra, akvadukta i stare luke. Dan ćemo privesti kraju u Nazaretu gdje ćemo razgledati baziliku Marijina navještenja, Crkvu Svetog Josipa i Marijino vrelo. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN KAFERNAUM – TABGHA – GORA TABOR – NAZARET   doručak, večera, noćenje Doručak. Današnje razglede svetih gradova uz Galilejsko i Tiberijsko jezero ćemo započeti u Kafarnaumu ili Isusovom gradu. Nakon razgleda kuće Svetog Petra, slijedi vožnja do grada Tabgha u kojem se nalazi Crkva čudesnog umnoženja kruha i ribe. Nastavak prema zelenoj gori Tabor gdje se po kršćanskoj tradiciji dogodilo Isusovo preobraženje. Šetnja i obilazak tržnice. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN NAZARET – TEL AVIV – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Vožnja u Tel Aviv, moderni turistički grad i drugi najveći u Izraelu. Nakon razgleda starog lučkog grada Jaffa, slijedi prijevoz do zračne luke i let do europske zračne luke. Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do Zagreba odnosno Ljubljane (mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.590 kn*  min. 30 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 620 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.100 kn.

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 11.310 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi 6 x polupansiona i 1 x noćenja s doručkom, prijevoze i razglede prema programu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 1.100 kn (obavezna doplata prilikom prijave;  odložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.230 kn, doplata za novogodišnji termin 690 kn, fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) uspinjača u Masadi 18 EUR, izleti u Eilatu, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 55 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/ dolazne zračne luke.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.