povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
IRSKA – ZELENI OTOK

IRSKA – ZELENI OTOK

GARANTIRANO
8.090kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

8 dana zrakoplovom iz Ljubljane
Garantirani polasci: 05.08.-12.08., 19.08.-26.08.
Ostali polasci: 02.09.-9.09., 27.10.-03.11.

Zemlja Kelta jedna je od zemalja koje pružaju istinski doživljaj prirode.
„Smaragdni otok“ kako je često nazivaju, Irska ne nosi uzalud to ime.
Blistava jezera, zeleni brežuljci, fascinantne hridi, pješčane plaže, čine Irsku čarobnom i neodoljivom zemljom. Ipak, ovaj lijepi otok mnogo je više od fascinantno lijepe i uzbudljive prirode – vesela ćud Iraca, bogatstvo kulturne ponude i tradicije te ljubav prema glazbi i zabavi pridonose privlačnosti Irske.  I čine je destinacijom koju ne samo da rado biramo, već joj se rado i vraćamo.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - MANCHESTER - BELFAST večera, noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Manchesteru. Po dolasku, slijedi zanimljiva vožnja engleskom pokrajinom do luke Stranraer i ukrcaj na trajekt prema Belfastu, glavnom gradu Sjeverne Irske od 1920 godine, iznenađujuće zanimljivom i živahnom (više od 70 000 mladih ljudi studira u Belfastu!), smještenom na ušću rijeke Lagan. Panoramski razgled znamenitosti grada. Smještaj u okolici Belfasta, večera i noćenje.

2. DAN:  BELFAST – GIANT'S CAUSEWAY – SLIGO     doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do četvrti Titanic u kojoj su izradili slavni brod i gdje se danas nalazi moderan muzej u prirodnoj veličini potonulog broda. Poslije razgleda i kraćeg slobodnog vremena putovanje ćemo nastaviti prema jednom od najpoznatijiih irskih prirodnih atrakcija, Giant's Causeway, koja se nalazi i na popisu zaštićene prirodne baštine UNESCO-a, a koju čine bezbrojni bazaltni stupovi (procjenjuje se da ih ima više od 40 000, ali nitko ne zna točno) što strše i do 25 metara u nebo, nastali vulkanskom aktivnošću prije 60-ak milijuna godina… Poslije posjeta lokalitetu nastavak puta prema Sligu, smještaj u hotel i večera. Noćenje.

3. DAN: SLIGO - GALWAY  doručak, večera, noćenje
Doručak. Poslije doručka putovanje ćemo nastaviti uz poglede na prekrasne krajolike do živahnog Galwaya, ribarskog gradića na Atlantiku S oko 66 000 stanovnika Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj i sveučilišni grad. Stari grad obilježavaju kamene kuće s drvenim pročeljima. Na slikovitim ulicama se osjeća živahnost, a posebno atraktivni su ulični umjetnici koji posjetitelje zabavljaju tradicionalnim pjesmama i tako predstavljaju dio irske kulture i kulture Galwaya. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: GALWAY – CLIFFS OF MOHER - BUNRATY CASTLE - ADARE doručak, noćenje
Doručak. Južno od Galwaya, nalaze se značajni Moherski klifovi od kojih zastaje dah zbog savršenih prirodnih ljepota i impresivnih pogleda na Atlantski ocean. Odlazak do jednog od najautentičnijih irskih dvoraca Bunraty Castle u sklopu kojeg se nalazi Folkpark, u kojem je prukazan tradicionalni irski život tijekom 19. stoljeća. Napustiti ćemo područje najduže irske rijeke Shannon i posjetiti najljepše irsko selo Adare u okrugu Limerick, prekrasno smještenom u šumovitom kraju, s izvrsno sačuvanim kućicama/kolibicama iz 19.st. sa slamnatim krovovima. Earl of Dunraven dao ih je sagraditi kako bi unutra smjestio radnike koji su gradili njegovu rezidenciju, a danas se u tim slikovitim kućicama nalaze obrtničke radionice i trgovine, restorani, a u blizini se igrajući svoj omiljeni sport opuštaju golferi. Dobrodošli u "the prettiest village in Ireland". Noćenje.

5. DAN: ADARE - RING OF KERRY – CORK – DUBLIN
Doručak, noćenje 
               
Doručak. Vožnja regijom Kerri, odnosno znamenitom cestom Ring of Kerry i jednim od najljepših djelova Irske, do dvorca Blarney. Na tornju dvorca koji je star skoro 600 godina, nalazi se legendarni Blarney Stone tj. kamen. Legenda kaže da nikada nećeš ostati bez riječi ako poljubiš taj kamen odnosno da će ti poljubac donijeti dar elokventnosti. Odlazak do grada Cork, koji je 2005 godine proglašen kulturnom prijestolnicom. Nakon kraćeg vremena, slijedi vožnja u smjeru Dublina. Noćenje.

6. DAN: DUBLIN doručak, noćenje
Doručak. Dan ćemo provesti u živahnom Dublinu, najvećem i glavnom gradu Irske, koji je smješten na istočnoj obali otoka, uz široko ušće rijeke Liffey. Mogućnost obilaska brojnih muzeja ili odlaska na degustaciju najpoznatijeg irskog piva Guiness. Slobodno vrijeme za istraživanje najživahnijeg gradskog dijela - Temple Bara s brojnim barovima, pubovima, restoranima. Noćenje.

7. DAN: DUBLIN – MANCHESTER  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u grad gdje ćemo razgledati Trinity College, gdje je sačuvana dragocjena, a po nekima i najljepša knjiga na svijetu - Book of Kells. Rukopis je pravo blago mašte, humora i prirode. Šetnja pokraj najljepšeg parka St. Stephens Green do katedrale sv. Patricka, sveca-zaštitnika zemlje. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja u gradsku luku, od kuda ćemo trajektom isploviti prema Engleskoj, prema Holyheadu. Po dolasku slijedi vožnja uz obalu do Manchestera odnosno okolice, gdje ćemo se smjestiti u hotelu. Noćenje.

8. DAN: MANCHESTER – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak
Doručak, poslije doručka slijedi transfer do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 45 putnika) za polaske 19.08., 02.09., 27.10. : 8.890 kn

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 45 putnika) za polazak 05.08: 9.090 kn

Doplata za manji broj putnika (od 30-44 putnika): 310 kn
Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 620 kn
DOPLATA ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: 1.100 kn


CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz, sedam noćenja u hotelima 3* (4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s polupansionom), autobusne prijevoze prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja putovanja* i trošak organizaciju putovanja.


DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba
- povratni transfer 349 kn

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
Giants Causeway 10,5 GBP; Cliffs of Moher 6 €; Bunratty Castle 11,55 €; Blarney castle 14 €; Trinity College 10 €; Glendalough 3 €; katedrala sv. Patricka 6 €; Guiness Storehouse 18 €

POPUSTI: za djecu do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% na osnovnu cijenu aranžmana.

NAPOMENE: trokrevetne sobe su moguće na upit. Moguća izvedba programa obrnutim redoslijedom. Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom jeziku za minimum od 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku. Polazak je predviđen iz Ljubljane, u slučaju promjene zračne luke (Venecija ili Beč), mogućnost organiziranog prijevoza uz doplatu.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Video