povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ARAPSKE ZEMLJE-BLISKI ISTOK

IRAN-8 DANA

POSEBNA PONUDA
9.590kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Iran
Polasci: 27.10., 2018, 27.04., 22.06., 26.10. 2019.
8 dana zrakoplovom iz Zagreba/obližnje zračne luke

Upoznajte staru perzijsku kulturu na koju su Iranci jako ponosni. Zaljubite se u Iran zbog literature koja je stara više od 2500 godina, veličanstvene arhitekture i tradicije Zaratustre. Doživite gostoljubivost Iranaca, iransku tradiciju i umjetnost koje predstavljaju vječiti izvor inspiracije. Esfahan je najljepši iranski grad i osvježenje za dušu, koji svakog trenutka izgleda kao da se priprema za kraljevski obilazak, a očekuje vas: elegantna arhitektura, sjajne džamije, uređeni parkovi, cvijeće i fontane. Glavni grad Teheran je živahan grad orijentalne atmosfere, palača, muzeja, tržnica odnosno grad bogate povijesti i arhitekture. Kulturna prijestolnica Shiraz je grad ruža, slavuja i pjesnika. Uživajte u pogledu na pokrajinu koja izgleda kao s neke druge planete.

1. DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA–EUROPSKA ZRAČNA LUKA - TEHERAN  noćni let
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na let preko jedne od europskih zrakoplovnih luka u Teheran. Predviđen dolazak u iransku prijestolnicu u noćnim satima. Prijevoz do hotela pokraj veličanstvenog Homeinijevog mauzoleja, oko kojeg nastaje nova urbana zona. Prvi dojam o gradu odaje da se radi o živahnoj orijentalnoj atmosferi, ali ipak manje kaotičnoj nego što je to u drugim arapskim gradovima. Noćenje.

2. DAN TEHERAN  doručak, večera, noćenje
Doručak. Cjelodnevni razgled najvažnijih znamenitosti iranskog glavnog grada i to palače Saad Abad u kojoj je živio posljednji perzijski šah (vladar) Mohammad Reza Pahlavi, a nakon iranske revolucije ista je preuređena kao muzej kojih u Teheranu ima jako puno. Obilazak arheološkog muzeja i upoznavanje bogate povijesti Irana te razgled zanimljive zbirke keramike i stakla. Obilazak Muzeja perzijskih tepiha gdje ćemo doživjeti bajkoviti svijet uzoraka i boja. Ukoliko bude otvoren, mogućnost obilaska Muzeja dragulja u kojem čuva najveći dijamant na svijetu „more svijetlosti“. Odlazak na živahan baazar. Večera i noćenje.

3. DAN TEHERAN-ISFAHAN  doručak, večera, noćenje
Rani doručak i vožnja autobusom prema Isfahanu, najljepšem iranskom gradu. Panoramski razgled po dolasku: Imamovog trga, Immamove džamije, Lotlollahove kraljevske džamije i palače Alikapu. Nakon razgleda ovog veličanstvenog trga, slijedi odlazak do radionice miniatura, a poslijepodne do armenske četvrti Djolfo i Vank katedrale. Večera i noćenje.

4. DAN ISFAHAN  doručak, večera, noćenje
Doručak. Razgled najstarije džamije u državi, veličanstvene Petkove džamije. Slobodno vrijeme na starom baazaru koji se nalazi u okolici džamije. Odlazak do mostova najveće rijeke u državi - Zayande i razgled mosta Si-o-se Pol. Obilazak palače i njenih „40 stupova“ s prekrasnim freskama. Večera i noćenje.

5. DAN ISFAHAN–NAIN–YAZD  doručak,večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema Yazdu uz usputno zaustavljanje u Nainu, gradiću na rubu pustinje. Razgled Petkove džamije. Po dolasku u Yazd slijedi razgled Tornja tišine i Hrama vječne vatre koja u ovom hramu gori već dugi niz godina. Šetnja baazarom. Večera i noćenje.

6. DAN YAZD–PASAGARD–SHIRAZ  doručak,večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema Shirazu, uz usputno zaustavljanje u Abarkuhu gdje ćemo razgledati čempres koji je star više od 4000 godina. Nastavak putovanja prema Pasagardu u kojem se nalazi grobnica kralja Kira II. Dolazak u Shiraz u kasnim poslijepodnevnim satima. Shiraz je poznat kao grad slavuja, ruža i pjesnika i predstavlja kulturnu prijestolnicu Irana. Razgled Koranskih vrata, a ukoliko bude vremena i šetnja bazarom. Večera i noćenje.

7. DAN SHIRAZ–PERZEPOLIS  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja do Perzepolisa i razgled veličanstvenog grada čiju gradnju je započeo Dario Veliki. U svom pohodu, zapalio ga je Aleksandar Veliki, ali ruševine su zadivljujuće. Šetnja kroz Vrata Naroda u dvoranu Apadanu, razgled zimske palače - tatscher, palače 100 stupova. Vožnja do nekropole perzijskih kraljeva Naqsh-e Rostam. Razgled veličanstvene grobnice koje su uklesane u stijenu i Zoroasterske kocke. Povratak u grad i obilazak Hafizovog i Sadijevog mauzoleja. Obilazak perzijskog vrta - Bagh-e-eram i prekrasnog mauzoleja Masdjid-e djame Atiq u sklopu kojeg se nalazi i Petkova dažmija. Večera i noćenje.

8. DAN: SHIRAZ–EUROPSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  let
Prijevoz do zračne luke u ranim jutarnjim satima. Polet zrakoplova prema europskoj zračnoj luci i nastavak leta prema dolaznoj zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
od 9.590 kn* 
min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (od 15-24 putnika): 770 kn*
Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 1.690 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.880 kn *

•    Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (13.160 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj   hotelima 4* (lokalne kategorije) na bazi polupansiona, prijevoze i razglede prema programu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 1.880 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.930 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, viza (obavezna, agencijsko posredovanje) 490 kn, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke. Važna napomena: u putovnici ne smije biti označen izraelski žig.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.