povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ISTOČNA EUROPA I CENTRALNA AZIJA

GRUZIJA I ARMENIJA

NE PROPUSTITE
7.920kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Gruziju
Polasci: 24.08. i 21.09. *2018.
9 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Pozivamo vas u zemlje srdačnog lokalnog stanovništva! Gruzija, zemlja magičnog Kavkaza, potpuno drugačijeg krajolika, većinom vulkanskog i brdovitog, iznenaditi će vas svojim glavnim gradom i jednim od najljepših gradova Kavkaza. Upoznajte ponosan i gostoljubiv narod Gruzije koji će vam ponuditi svoja najbolja vina. Osjetite slobodu u Armeniji tijekom pogleda na veličanstveno Kavkasko gorje, krenite u potragu za umjetničkim djelima Erevana i za kraj druženja, nazdravite s čašicom slavnog konjaka.

1.DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TBILISI  noćni let
LET U GLAVNI GRAD GRUZIJE
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih zračnih luka u Tbilisi, glavni grad Gruzije.

2.DAN TBILISI  večera, noćenje
RAZGLED JEDNOG OD NAJLJEPŠIH GRADOVA ZAKAVKAZJA
Po dolasku, prijevoz do hotela. Razgled glavnog grada Gruzije i jednog od najljepših gradova Zakavkazja ćemo započeti kod crkve Metekhi i u starom gradu, labirintu boja i vreve. Nastaviti ćemo pokraj starih, gradskih vila do područja kupki, nakon čega slijedi uspon na gradsku tvrđavu Narikala, s koje se širi lijepi pogled na Tbilisi s okolicom. Posjetiti ćemo više od 100 godina staru sinagogu, katedralu Sioni iz 6 st. i prošetati živahnom glavnom ulicom Rustaveli, s brojnim zanimljivim trgovinama. Slobodno vrijeme za ručak, nakon čega ćemo razgledati planinu Mttatsminda koja se veličanstveno uzdiže iznad grada. Večera i noćenje.

3. DAN TBILISI – ANANURI – KAZBEGI – TBILISI  doručak, večera, noćenje
VOŽNJA VOJNOM CESTOM
Nakon doručka slijedi panoramska vožnja do tvrđave Fort Ananuri s usputnim stajanjima radi fotografiranja. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima „vojnom cestom“ preko 2.400 m visokog prijelaza do središta Kavkaza odnosno mjesta Kazbegi koji se nalazi uz rusku granicu. Po želji, mogućnost odlaska na izlet pješice (cca 2 sata) do crkvice Gergeti – Sv.Trojice iznad koje se uzdiže veličanstvena planina Kazbek (5.000 m). Prema legendi, na ovoj su planini antički bogovi pribili Prometeja kada je ukradenu vatru poklonio čovječanstvu. Povratak u Tbilisi, večera i noćenje.

4. DAN MTSKHETA – GORI – UPLITSIHE – TBILISI  doručak, noćenje
STALJINOV RODNI GRAD I MUZEJ
Doručak. Vožnja do bivšeg gruzijskog glavnog grada Mtskheta čiji su spomenici uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgledati ćemo katedralu Svetitskhaveli, samostanski kompleks Samtavro i crkvu Jvari. Nastavak vožnje u industrijski i sveučilišni grad Gori te rodni grad Josifa Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku u Tbilisi, razgledati ćemo ostatke antičke prijestolnice Uplitsihe. Noćenje.

5. DAN TBILISI – TSINANDALI – TELAVI – SIGHNAGHI – TBILISI  doručak, noćenje
U DRUŠTVU LJUBAZNIH DOMAĆINA
Doručak. Vožnja do Kakheti, istočne regije Gruzije, koja je poznata po proizvodnji slatkih vina. Po dolasku ćemo najprije posjetiti posjed romantičnog pisca Aleksandra Čavčavadze i 200 godina staru vinsku klet u kojoj se još uvijek proizvode vina sorte Tsinandali. Kraća vožnja do domaćinstva u okolici Gurjaanija gdje će nas ugostiti ljubazni domaćini, ponuditi nam vino koje je napravljeno po starom »kvevri« postupku (ovaj postupak se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine) te nas upoznati s tradicijom »tamade« koju gruzijci koriste u svakodnevnom životu. Povratak u Tbilisi. Večera i noćenje.

6. DAN TBILISI – ARMENIJA – HAGHPAT – SANAHIN – HOVHANAVANK – EREVAN  doručak, noćenje
ARMENIJA – KOLIJEVKA KRŠĆANSTVA
Nakon doručka, krećemo prema Armeniji. Nakon graničnih formalnosti, stići ćemo u mjesto Alaverdi koji se nalazi u klancu Debed. Razgledati ćemo značajni samostanski kompleks Haghpat koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine. Nastavak vožnje kroz mjesta Vanadzor i Spitak uz usputno zaustavljanje radi razgleda parka Abecede. Vožnja u Erevan, glavni grad Armenije. Smještaj u hotel, noćenje.

7. DAN EREVAN – EREVAN – ECHMIATSIN – ZVARTNOTS – GARNI – GEGHARD  doručak, noćenje
DEGUSTACIJA ARMENSKOG KONJAKA
Nakon doručka, odlazak u razgled Erevana, glavnog grada Armenije, koji je smješten u podnožju Aragata. Šetnja središtem do Trga Republike, Matenadaranske knjižnice i gradske tržnice. U parku ćemo razgledati Muzej žrtava genocida i spomenik Majke Armenije, nakon čega slijedi odlazak u tvornicu konjaka i degustacija ovog popularnog armenskog pića. Nastavak vožnje do mjesta Vagharshapat, obilazak crkve Hripsime, katedrale koja se nalazi na popisu UNESCOve baštine, muzeja armenske crkve. Nastavak razgleda do ostataka znamenitog Zvartnots hrama i povratak prema Erevanu. Usputno zaustavljanje kod starog hrama Garni i samostana Geghardavank. Noćenje.

8. DAN EREVAN – JEZERO SEVAN – TBILISI  doručak, noćenje
ULICA MUZEJA
Nakon ranog doručka, vožnja uz najvećejezero Armenije – Sevan, do samostana Sevanavank iz kojeg se pruža prekrasan pogled na okolicu. Povratak u Tbilisi i usputno zaustavljanje u mjestu Dilijan. Šetnja ulicom muzehja. Prelazak granice i vožnja u Tbilisi. Noćenje.

9. DAN TBILISI – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let
Nakon doručka, slijedi oproštaj od Gruzije i let preko europske zračne luke u dolaznu zračnu luku (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 7.920 kn*   min. 30 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 1.690 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.300 kn *

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, autobusne prijevoze i razglede prema programu, smještaj u hotelima 3* na bazi 7 x noćenja s doručkom, 1 x večera prema programu, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama (Narikala,Gori, Uplistsokhte, degustacija vina i razgled parka Tsinandali), degustacija konjaka, pratitelja putovanja na hrvatskom/ slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 1.230 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.690 kn, dodatne usluge i obroke, fakultativne izlete: degustacija vina u Gruziji 12 EUR, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 30 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.