povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
AFRIKA

ETIOPIJA - AFRIČKA LJEPOTICA

HIT PUTOVANJE
15.160kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Etiopiju
Polasci: 21.09., 20.10. 2018, 26.01. i 10.03. 2019.
10 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Etiopija, tradicionalna zemlja koja u sebi skriva značajke prvobitne plemenske Afrike i zemlja najboljih trkača. Uživajmo u slavnoj etiopijskoj kavi dok plovimo jezerom Tana na izvoru plavog Nila. Posjetimo nebeski Jeruzalem i lalibelske crkve, a dok pogledom tražimo afričke Alpe, zagledajmo se u etiopijskog vuka.

1. DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – ADIS ABEBA
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Let prema Adis Abebi, glavnom gradu Etiopije preko europske zračne luke.

2. DAN ADDIS ABEBA  večera, noćenje
Dolazak u Addis Abebu je predviđen u jutarnjim satima. Organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora ćemo otići u razgledavanje najznačajnijih modernih i tradicionalnih gradskih znamenitosti. Posjet jednoj od najvećih afričkih tržnica Merkato i vrijeme za šalicu izvrsne etiopske kave. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. DAN ADDIS ABEBA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do Nacionalnog muzeja u kojem se nalazi najpoznatiji fosil hominida Lucy od prije 3,2 milijuna godina. Slijedi razgled simbola oslobođenja od Talijana - Katedrale svete trojice, u kojoj se nalazi grobnica Haile Selassie, važne afričke ličnosti i posljednjeg vladara iz salomonske dinastije. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN ADDIS ABBEBA - LALIBELA  doručak, let, večera, noćenje
Doručak. Jutarnji let u Lalibelu, svetog grada na sjeveru Etiopije koji se smatra osmim svjetskim čudom. Nakon smještaja i kraćeg odmora, odlazak u razgled svetišta i hodočasničkog središta u kojem se nalazi jedanaest drevnih crkvi, fascinantnih crkvenih monolitnih zdanja uklesanih u stijene, u prilično divljoj pokrajini. Večera i noćenje.

5. DAN LALIBELA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Zbog izuzetnih povijesnih vrijednosti, UNESCO je 1978 g. Lalibelu uvrstio na popis arheoloških nalazišta svjetske baštine. Razgledati ćemo crkve smještene u dvije skupine koje odvaja rijeka Jordan. Lalibela je izgrađena s namjerom da postane Novi Jeruzalem, pa su stoga brojne crkve dobile naziv po slavnim objektima iz Jeruzalema. Najpoznatija od njih je izgrađena u obliku grčkog križa. Slobodno vrijeme, povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN GONDAR - AXUM  doručak, let, večera, noćenje
Doručak. Jutarnji let u Axum, drevno sjedište Kraljevstva Axum i kraljice od Sabe. Najveća znamenitost su kameni nadgrobni monoliti, brojne stele i obelisci izgrađeni od granitnih blokova, koji po veličini nadmašuju i egipatske. Postavljeni su u 3. i 4. st u čast nekadašnjih vladara. Prema legendi, u Axumu se nalazi mitski Kovčeg Saveza. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, razgledati ćemo drevne grobnice, ostatke kraljevske palače, Park stela i posjetiti živahnu tržnicu. Večera i noćenje.

7. DAN NACIONALNI PARK SIMIEN D  doručak, večera, noćenje
oručak. Nacionalni park Simien je među prvima uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine. Stanište je brojnih izuzetno rijetkih životinja kao što su etiopski vuk, babun i etiopski kozorog. Zaista je poseban zbog svoje izvanredne ljepote, očaravajuće pokrajine, dubokih kanjona, litica, čiste rijeke i planine Ras Dashen. Smještaj u lodge nakon šetnje parkom. Večera i noćenje.  

8. DAN NACIONALNI PARK SIMIEN – GONDAR  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja na sjever Etiopije, u Gondar - nekadašnje sjedište vladara. Gondar je grad brojnih crkvi i tvrđava, smješten je na impresivnoj visini od 2.200 m u zagrljaju planina. Po dolasku ćemo razgledati tvrđavu vladara Fasillidisa, crkvu Debre Berhan Sellasie i palaču Iyasu Velikog. Nastaviti ćemo prema Semionskom gorju, prolazeći kroz selo Felasha (selo crnih židova) u kojem se danas prvenstveno bave lončarstvom. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

9. DAN GONDAR - BAHIR DAR  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja u Bahir Dar, grad koji se nalazi na obali jezera Tana. Prije dolaska, posjetiti ćemo selo Awara i razgledati spektakularne slapove Plavog Nila, Tis Issat. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

10. DAN BAHI DAR - JEZERO TANA - ADIS ABEBA – EUROPSK/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let
Doručak Odlazak do jezera Tana, u kojem izvire Plavi Nil. Radi se o najvećem etiopskom jezeru smještenom na visini od 1860 m. Obići ćemo drevni samostan na otoku Dek, u kojem se nalaze dragocjeni rukopisi koje su stvarali redovnici tijekom meditacije. Prema legendi, u ovom se samostanu nalazi i Sveti Gral. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke i let u Adis Abebu. Po dolasku slijedi let prema europskoj/ azijskoj zračnoj luci i dalje prema dolaznoj zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 15.160 kn* min. 25 putnika
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.470 kn *

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 17.630 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, unutarnje letove prema programu, smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi polupansiona, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, izlet s brodom po jezeru Tana, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.470 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850  kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 USD, vizu - informativna cijena 770 kn, mogućnost posredovanja uz doplatu, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke. 

Cijepljenje: obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, a preporučuju se i tablete malerije.
Napomena: u slučaju leta iz obližnje zračne luke, doplate za povratni transfer iznose: Ljubljana 349 kn, Venecija 790 kn, Beč 920 kn.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.