povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
JUŽNA AMERIKA

EKVADOR I GALAPAGOS

HIT PUTOVANJE
26.890kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Ekvador i Galapagos
Polasci: 22.10.*, 19.11. 2018; 22.04., 27.05.,22.07., 05.08., 23.09., 13.10. 2019.
14 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

Ekvador je geografski manja zemlja, ali zemlja velikih doživljaja. Posjetite najviši aktivni vulkan na svijetu, kišnu prašumu i snježni planinski lanac Ande. Izgubite se u drugoj najvišoj prijestolnici na svijetu, obavite kupovinu na tradicionalnoj indijanskoj tržnici i uživajte u mirisu prekrasnih ruža. Stavite Panama šešir na glavu i uživajte na rajskim plažama Galapagos otočja.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – QUITO LET U QUITO let
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zrač- ne luke) i prijava na let u Quito preko europske zračne luke. Quito je drugi najviši grad na svijetu. Nalazi se na 2.850 m n.v., u dolini rijeke Guayllabamba. Prijevoz do hotela i smještaj.

2. DAN  QUITO - OTAVALO QUITO – IZMEĐU SJEVERNE I JUŽNE POLUTKE doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled jednog od najljepših gradova južne Amerike. Obilazak kulturnih znamenitosti, spomenika i gradskih trgova. Najveća znamenitost grada je crkva La Compania, barokno djelo od zlata. Nastavak do spomenika Mitad del Mundo i obilazak etnološkog muzeja, koji prikazuje povijest i običaje prvotnih stanovnika današnjeg Ekvadora. Poslijepodne slijedi vožnja cestom Panamericana do provincije Imbabura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN OTAVALO - LASSO PLANINSKI LANAC ANDA doručak, večera, noćenje
Doručak. Obilazak tradicionalne indijanske tržnice u Otavalu gdje će nas posebno oduševiti živopisan izbor ručno pletenih vunenih proizvoda. Nedaleko od grada nas očekuju nova otkrića u parku Cotacachi uz jezero Cucocha. Oduševiti će nas raznolika priroda uz krater i lijep pogled na planinski lanac Anda. Nastavak putovanja prema Lassu, južnom panameričkom cestom odnosno Avenijom vulkana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN NACIONALNI PARK COTOPAXI – BANOS VULKAN COTOPAXI I PLANTAŽA RUŽA doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja u nacionalni park Cotopaxi koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Šetnja uz lagunu Limiopungo. Uz malo sreće, uživati ćemo u pogledu na divlje indijanske konje. Slijedi odlazak do plantaže ruža koje predstavljaju najvažniji izvozni proizvod Ekvadora. Nastavak u Banos i razgled ceste slapova. Smještaj u okolici, večera.

5. DAN BANOS - RIOBAMBA - CUENCA U KRALJEVSTVU INKA doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja do Alausija i ukrcaj na vlak. Slijedi zanimljiva vožnja u klanac dubok 300 m. Nastavak do najvažnijih vjerskih i političkih ostataka civilizacije Inka, do ruševina Ingapirce. Ovo je jedino arheološko nalazište Inka koje je pronađeno u Ekvadoru. Nastavak do mjesta Cuenca. Smještaj, večera.

6. DAN CUENCA PANAMA ŠEŠIRI doručak, večera, noćenje
Doručak. Razgled jednog od najljepših kolonijalnih gradova s popisa UNESCO-a. Šetnja uskim kamenim uličicama, razgled kulturnih gradskih znamenitosti, glavnog trga i nove katedrale, tržnice cvijeća, samostana i starih kuća s drvenim balkonima ukrašenima cvijećem. Razgled radionice u kojoj se izrađuju Panama šeširi. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Večera, noćenje.

7. DAN  CUENCA – CAJAS NACIONALNI PARK – GUAYAQUIL NACIONALNI PARK CAJAS doručak, večera, noćenje
Doručak. Na putu do najvećeg grada Guayaquil, posjetiti ćemo nacionalni park Cajas, vulkansku pokrajinu i raj za ljubitelje biljnog i životinjskog svijeta. Park se proteže na 29.000 hektara, a prepleten je visokim brdima, lagunama, potocima i prekrasnim biljnim svijetom. Nastavak vožnje uz pogled na platnaže banana, kave i kakaa. Smještaj, večera i noćenje.

8. DAN GUAYAQUIL RAZGLED NAJVEĆEG GRADA EKVADORA  doručak, večera, noćenje
Doručak. Danas ćemo istražiti najveći lučki grad Ekvadora, u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika. Šetnja promenadom, pored vladine palače i parka Seminario, do umjetničke četvrti Las Penas. Povratak u hotel, večera i noćenje. Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. 49 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti.

9. DAN GUAYAQUIL - OTOČJE GALAPAGOS  RAZGLED CENTRA CHARLES DARWIN I SUSRET S VELIKIMI KORNJAČAMA doručak, let, večera, noćenje
Doručak. Prijevoz u ranim jutarnjim satima do zračne luke i let prema otočju Galapagos. Po pristanku na otok Baltra, slijedi vožnja do otoka Santa Cruz. Dolazak u glavni grad Puerto Ayora. Obilazak istraživačkog centra Charles Darwin u kojem obitavaju divovske kornjače i »usamljeni George«, jedini preživjeli njegove vrste s otoka Pinta. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti jednu od najljepših plaža otočja Galapagos - Tortuga Bay. Smještaj, večera i noćenje.

10. DAN  SANTA CRUZ – NORD SEYMOUR – SANTA CRUZ KOLONIJE TULJANA, MORSKIH LAVOVA I IGUANA  doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja brodom do obližnjeg, vulkanskog otoka Nord Seymour. Imati ćemo mogućnost promatrati razne životinjske vrste kao što su tuljani, morski lavovi, crveni rakovi, pelikani, razne ptice i plivajuće iguane. Ručak na brodu i mogućnost kupanja u jednom od zaljeva. Povratak, večera i noćenje.

11. DAN SANTA CRUZ - ISABELA SUSRET S PINGVINIMA doručak, večera, noćenje
Doručak, Vožnja s brodom do najvećeg otoka Isabela. Po dolasku u luku Puerto Villamil, slijedi smještaj u hotel. Odlazak na izlet s brodom. Vožnja među otočićima »Tintoreras« u zaljevu Puerto Villamil i uživanje u pogledu na pingvine, morske kornjače, morske lavove i raznobojne ribice. Imati ćemo priliku i prošetati mjestom gdje obitava više od tisuću iguana i promatrati igru morskih pasa u morskom kanalu. Večera, noćenje.

12. DAN  OTOK ISABELA – SANTA CRUZ RUČAK NA IMANJU  doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do vulkana Sierra Negra, drugog po veličini vulkanskog kratera u svijetu. Uspon na krater. Slijedi ručak na tipičnom galapagoškom imanju. Poslijepodne ćemo uživati u kupanju i snorklanju u zaljevu Concha y Perla (školjka i biseri). Kasno poslijepodne, slijedi povratak na otok Santa Cruz. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

13. DAN SANTA CRUZ – BALTRA – GUAYAQUIL – EUROPSKA ZRAČNA LUKA POGLED U KRATER VULKANA  doručak, let
Doručak. Vožnja do zračne luke na otoku Baltra. Let u Guayaquil i nastavak prema europskoj zračnoj luci.

14. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČ- NA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).Redovna cijena: 28.060 kn

Posebna cijena za polazak 23.10.2018 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 27.290 kn
Posebna cijena za polaske 22.4. & 13.10.2019 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 26.890 kn


Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 1.460 kn* 
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.500  kn * 


•    Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, unutarnje letove, smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doruč- kom, autobusne prijevoze i razglede prema programu, prijevoze vlakom i brodom prema programu, ekološke pristojbe, ulaznu pristojbu na otočje Galapagos, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 3.500  kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu, fakultativne izlete: dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 USD, ulazne pristojbe, emigracijska propustnica, izlazne pristojbe cca 30 USD, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke. Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

Niže cijene na pojedinim polascima pronađite na www.palma-travel.hr


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.