povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
ARAPSKE ZEMLJE - BLISKI ISTOK

DUBAI I OMAN

HIT PUTOVANJE
13.090kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom u Dubai
Polasci: 27.10., 20.11., 28.12.2018; 16.02., 27.04., 21.09., 16.11., 26.12.2019.
9 dana zrakoplovom iz Zagreba

Upoznajte grad nevjerojatne arhitekture, svijet u malom, njegov moderni sjaj i arapsku tradiciju i uživajte u pogledu na veličanstvene graditeljske kreacije koje su zbog bogatstva nafte u samo 50-tak godina stasale između pustinje i mora. Doživite puistnju Al Ain, zelenu oazu usred pustinje, a zatim posjetite Oman, njegov glavni grad Nizwi i ostale bisere.

1.DAN ZAGREB–DUBAI  let
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 90 min prije leta kod šaltera informacija te prijava na let. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates u 14.40 sati izravno u Dubai gdje je dolazak predviđen u 23.05 sati (po lokalnom vremenu). Po dolasku slijedi transfer do hotel, smještaj i noćenje.

2. DAN DUBAI  doručak, noćenje
Nakon doručka ćemo krenuti u razgled povijesnog središta Dubaija, glavnog grada istoimenog Emirata koji se proteže na 72 km i jedan je od najprestižnijih i najbogatijih. Vožnja do zaljeva Khor koji je doprinio razvoju trgovine i grad Dubai dijeli na dva dijela: Bur Dubai i Dheiru, povijesni centar grada. U starom dijelu će nas očarati muzej u tvrđavi Al Fahidi koja je najstarija zgrada u Dubaiju. Šetnja do renoviranog starog dijela Al Bastakye gdje ćemo se upoznati sa tradicionalnom gradnjom. Slijedi ukrcaj na vodeni taksi Abra koji će nas odvesti na drugu stranu Khora. Nakon što obiđemo tržnicu začina i zlata, poslijepodne ćemo upoznati noviji dio grada – Downtown u kojem se nizaju neboderi kao što su Dubai Trade Center, Emirate Towers te ostali trgovački centri. Za kraj dana ćemo posjetiti najvišu zgradu na svijetu – Burj Kallifu i obići jedan od najvećih trgovačkih centara u svijetu – Dubai Mall. Prije povratka u hotel uživat ćemo u bojama magičnih fontana.

3. DAN DUBAI  doručak, noćenje
Nakon doručka ćemo krenuti u razgled povijesnog središta Dubaija. Vožnja do Perzijskog zaljeva i uživanje u pogledu na najpoznatiji i najljepši hotel na svijetu Burj Al Arab. Nakon fotografiranja znamenite bijele pješčane plaže Jumeirah, naš sljedeći cilj bit će fascinantni hotel Atlantis smješten na vrhu umjetnog otoka Deira. Razgled i vožnja umjetnim otokom Palm Deira na kojem su smještene brojne vile slavnih ličnosti. Put ćemo nastaviti do marine koja je izgrađena uz umjetni kanal, uz obalu Perzijskog zaljeva. Šetnja promenadom „The Walk“ koji se rasprostire uz prekrasnu pješčanu plažu dok se u pozadini naziru gradski neboderi. Za kraj dana ćemo se uspeti na najvišu zgradu na svijetu (po želji), na Burj Khalifu te obići jedan od najvećih svjetskih trgovačkih središta Dubai Mall. Prije povratka u hotel uživat ćemo u bojama magičnih fontana.

4. DAN DUBAI ILI PO ŽELJI IZLET U ABU DHABI  doručak, noćenje
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Arapskih Emirata i ujedno najveći emirat u kojem živi obitelj emira Al-Nahyan. Teško je za povjerovati da je na tom istom mjestu još prije 50 godina stajala samo tvrđava okružena skromnim selima i palmama. Zaustavit ćemo se kod prekrasne Velike džamije, najveće džamije na svijetu koju krase 83 kupole. Unutar nje nalazi se najveći perzijski tepih (razgled nije uvijek moguć). Zaustavljanje kod jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, poznatog Emirates hotela i u Heritage Villageu gdje se može vidjeti rekonstrukcija tradicionalnog sela u oazi. U povratku slijedi zaustavljanje kod Ferrari Worlda, najvećeg svjetskog natkrivenog zabavnog parka. Povratak u Dubai. Noćenje.

5. DAN DUBAI–NOĆENJE U PUSTINJI AL AIN  doručak, večera, noćenje
Nakon doručka idemo u pustinju Al Ain, divno mjesto u zelenoj oazi usred pijeska. Razgled mjesta kojega s razlogom zovu Vrtno mjesto. Bit će zanimljivo vidjeti tolike oaze zelenila i palmi, osobito usred pustinje. Bujnu vegetaciju još više ističe niska gradnja koja je ovdje jedina dozvoljena. Al Ain navodnjavaju s tisućljetnim i poboljšanim sustavom podzemnih voda. Prvo, prolazimo pokraj sveučilišta i posjećujemo Nacional muzej Emirata, najstariji u zemlji. Vožnja do tržnice gdje mještani prodaju koze i ovce, i dalje do vjerovatno zadnje tržnice deva u Emiratima. Večera i noćenje.

6. DAN DUBAI–JABRIN–NIZWA  doručak, ručak, večera, noćenje
Nakon doručka polazak kroz pustinju prema sultanatu Oman gdje ćemo prijeći granicu. Nastavak prema Nizwi, glavnome mjestu unutarnje provincije koji je centar islana u sultanatu. Tijekom putovanja vidjet ćemo Ibri i Bahla tvrđavu, koja je također na popisu UNESCO-a (posjet unutrašnjosti nije moguć). Po dolasku u Nizwu odlazak do gradske tržnice “souka” gdje možete kupiti ručno izrezbarene “Khanjar” srebro. Večera i noćenje.

7. DAN NIZWA-PUSTINJA WAHIBA–SUR
Nakon doručka, popnite se na obližnju tvrđavu, koja nudi prekrasan pogled na okolno područje. Nastavak vožnje kroz planinski dio Omana i prostranu pustinju Wahiba. U večernjim satima dolazak u obalno mjestašce Sur koje je dobro poznato po svojoj pomorskoj tradiciji. Kasna večera i noćenje.

8. DAN SUR-WADI SHAB–MUSCAT  doručak, večera, noćenje
Nakon doručka posjetite grad, koji bi trebao biti dom poznatog pomorca Sinbada. Grad je poznat po drvenim barovima Dhow. Posjetite jedan od djela tih starih arapskih brodova, a zatim nastavite do prekrasnog Wadi Shaba, prekrasan kanjon s nezaboravnim manjim kanjonima s tirkizno plavim vodenim bazenima. Dolina se smatra jednim od najljepših dijelova Omana. U večernjim satima dolazak u Muscat. Kasna večera i noćenje.

9. DAN MUSCAT-ZAGREB  doručak, let Doručak. Razgled grada i njegovih prekrasnih zgrada, Operne kuće, srednjovjekovnog Mutraha i plavo zlatne palače. Slobodno poslijepodne za obilazak omanske tržnice. U večernjim satima, prijevoz do zračne luke i let prema Zagrebu.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od  13.090 kn  min 20 putnika
Zrakoplovne pristojbe: uključene u cijenu.
Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.310 kn


Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb-Dubai i Muscat - Zagreb, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, transfere na destinaciji, 7 noćenja u hotelima 4*, večera i ručak za vrijeme boravka u Omanu, pratitelja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije i jamčevinu.

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu, koktel u Sky Baru u hotelu 7* Burj al Arab (obavezna prijava i doplata prilikom rezervacije-ulaz dozvoljen samo starijim od 21 god.), dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, vizu za Oman i izlazne takse za Oman, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR, boravišna pristojba cca 5EUR/soba/noć, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno  zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno

•    Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu. 
•    U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici. 
•    Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka. 
•    U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika. 
•    Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr