povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
SREDNJA AMERIKA

CUBA LIBRE I ODMOR U VARADERU

GARANTIRANO
11.170kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom na Kubu
Garantirani polazak: 25.10.2018.
Polasci: 29.12 2018; 02.02., 29.03., 27.04., 20.06., 18.07., 26.10., 27.12.2019.
9 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Venecija

Kuba je kraljica Karipskog mora! U ovoj zemlji salse, cigara i bijelog ruma, vrijeme kao da je stalo. Starim ćemo se američkim limuzinama odvesti kroz nasa¬de šećerne trske i polja duhana i doživjeti prekrasni arhipelag bogate kulture, šarolike povijesti i koloni¬jalne arhitekture. Otkrijmo rajske pješčane plaže uz tirkizno more i prepustimo se živahnim ritmovima kubanske glazbe na ulicama Havane.
 

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – HAVANA  let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU KUBE
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih zračnih luka u Havanu. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj. Vrijeme je za salsu! Noćenje.

2. DAN HAVANA  doručak, ručak, noćenje
BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Doručak. Razgled Havane, glavnog grada Kube, ćemo započeti kod zidina de El Morro. Pravu sliku Kube ćemo doživjeti u staroj gradskoj jezgri prepunoj lijepih, kolonijalnih zgrada. Razgled znamenitosti kao što su: katedrala San Cristobal, Trg revolucije, predsjednička palača, Centralni park, Capitol i sveučilište. Obilazak Muzeja ruma, najljepše barokne kubanske palače – Los Capitanes Generales i bara La Bodeguita del Medio u kojem poslužuju osvježavajući koktel Mojito. U večernjim satima predlažemo odlazak na popularni cabaret show Tropicana. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA  doručak, ručak, noćenje
KUBANSKE CIGARE
Doručak. Vožnja prema dolini Vinales, koja je zbog tradicije proizvodnje duhana i jedinstvenog krajolika zaštićena od strane UNESCO-a. Predstavlja najljepše prirodno područje Kube. U regiji Pinar del Rio se proizvodi najbolji duhan, a imati ćete priliku vidjeti i mnoge plantaže na kojima se koriste tradicionalne tehnike uzgoja. Nakon ručka, razgled prapovijesnog murala dužine 180 m kojeg je 1961 godine na stijenama Sierra del Vinales naslikao Diego Riviera. Nedaleko od Vinalesa se nalazi podzemna špilja. Nakon razgleda, slijedi povratak u Havanu u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN HAVANA – COJIMAR – FARMA KROKODILA-CIENGUEGOS  doručak, ručak, noćenje
STARAC I MORE I FARMA KROKODILA
Doručak. Vožnja do ribarskog gradića Cojimar, popularne luke opisane u romanu „Starac i More“ poznatog E. Hemingway-a. Nakon razgleda, odlazak do njegove vile Finca u gradiću San Francisco de Paula, koja je danas preuređena u muzej. Ručak. Slijedi vožnja na jug Kube, prema »Zaljevu svinja«. Po dolasku na poluotok Zapata, nastaviti ćemo do Guame. Obilazak farme krokodila. Nastavak vožnje do gradića Villa Guama, muzeja na otvorenom koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika - naroda Tainos. Vožnja s brodom do sela koji je izgrađen na 12 otočića s 32 kipa Tainos naroda, u prirodnoj veličini. Ručak. Slijedi vožnja do gradića Cienfuegos na obali Karipskog mora. Nazivaju ga „biser juga“, njegove zgrade su nevjerojatne, kao i botanički vrt. Smještaj u hotel, noćenje.

5. DAN CIENFUEGOS – TRINIDAD – CIENFUEGOS  doručak, ručak, noćenje
KOLONIALNI TRINIDAD
Doručak. Razgled Cienfuegosa. Putovanje po Kubi ćemo nastaviti s obilaskom kolonialnog gradića Trinidad, koji se od 1988 godine nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i Muzeja Romantico. Obilazak znamenitog bara Chanchanchara i kušanje istoimenog pića. Nakon ugodne šetnje ulicama baroknog Trinidada, slijedi povratak u Cienfuegos. Večera i noćenje.

6. DAN CIENFUEGOS – SANTA CLARA – VARADERO  doručak, ručak, noćenje
CHE GUEVARA
Doručak. Vožnja prema Varaderu. Usputno zaustavljanje u živahnom gradiću Santa Clara. Šetnja do Parka Vidal i Muzeja revolucije, gdje se nalazi i mauzolej poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotelu na bazi all inclusive usluge.

7. DAN VARADERO  all inclusive
ODMOR NA RAJSKIM PLAŽAMA
Usluga all inclusive. Odmor i uživanje na jednoj od najpopularnijih kubanskih plaža. Očekuje vas bijeli pijesak i prekrasne uvale. U okolici se nalaze golf igrališta, brojni hoteli i restorani. Uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet s brodom, na ronjenje, golf.

8. DAN VARADERO – HAVANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let
POSLJEDNJI KOKTEL CUBA LIBRE
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).


Redovna cijena: 11.790 kn

Posebna cijena za polaske 25.10.2018, 27.4., 18.7. & 26.10.2019 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 11.170 kn

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.080 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn *

• Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu 3* u Havani i Cienfuegosu, smještaj u hotelu 4* u Varaderu, obroke prema programu (polupansioni u Havani i Cienfuegosu, all inclusive u Varaderu), prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 3.290  kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.610  kn, vizu/turističku kartu 450  kn (uključeno agencijsko posredovanje), fakultativne izlete: Tropicana Cabare show 100 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 35 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

POPUSTI: dijete do 12. god u pratnji dvije odrasle osobe 12%, treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s dodatnim krevetom 620 kn.

PRODUŽITE SVOJ ODMOR U VARADERU! Detalje potražite na prodajnom mjestu.

Cijena dodatnog noćanja na bazi all inclusive usluge: 580 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi, transfer od hotela do zračne luke Havana 350 kn.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
• U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
• Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.