povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
RUMUNJSKA

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA

FIRST MINUTE
FIRST MINUTE
1.390kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje autobusom u Bukurešt i Transilvaniju
Polasci: 04.10.-08.10., 31.10.-04.11.2018.
5 dana autobusom iz Zagreba

1. dan ZAGREB - BUKUREŠT
Polazak iz Zagreba u 18:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 - 506. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz nekoliko kraćih zaustavljanja putem radi odmora.
 
2. dan BUKUREŠT 
Nastavak putovanja kroz Rumunjsku do glavnog grada Bukurešta koji nosi naziv „Pariz Istoka“ zbog prekrasno uređenih parkova i bulevara. Po dolasku u Bukurešt u prijepodnevnim satima slijedi panoramski razgled grada: proći ćemo kraj Slavoluka pobjede, mini verzije onog pariškog i poznatog Muzeja sela koje se nalazi uz obalu jezera Herestrau u kojem se nalaze primjeri kuća i običaja iz svih dijelova Rumunjske, Palača slobodnog tiska, Trijumfalni luk, Trg pobjede sa zgradama vlade, Akademija znanosti, koncertna dvorana Ateneum, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, kraljevska palača kralja Karola I., Sveučilište, Trg revolucije na kojem je počela revolucija protiv Nicolaea Ceausescua 1989., predsjednička palača Cotroceni, Opera, nedovršena zgrada Ceausecuove RTV i na koncu divovski  Parlament iz Ceausecuovog doba, jedna od tri najveće zgrade na svijetu zbog koje je srušeno oko 3500 objekata koji nisu bili u skladu s planiranom vizurom. Razgled nastavljamo pješice od trga Piata Unirii do srednjovjekovnog dijela grada u kojem se nalazi dvorac Vlada Tepeša Curtea Vechi i najstarija crkva u Bukureštu - crkva Sv. Antuna. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
3. dan BUKUREŠT - TRANSILVANIJA - BUKUREŠT
Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet u Transilvaniju. Kratka stanka u gradiću Sinaia koji se smjestio na planinskim padinama Karpata. Mogućnost individualnog posjeta kraljevskom dvorcu Peleš, ljetnoj rezidenciji rumunjskog kralja Karola I. Vožnja prema srednjovjekovnom dvorcu Bran, poznatom iz legende o Drakuli, sagrađenog na stijeni visokoj 60 m koji se nalazi na razmeđi putova iz Transilvanije prema jugu preko Karpata. U dvorcu je povremeno boravio vlaški knez Vlad Tepeš, dok je u potpunosti renoviran krajem 19.st. za potrebe boravka članova rumunjske kraljevske obitelji. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i kupnju suvenira. Nastavak vožnje prema Brašovu, poznatom i pod starim saksonskim nazivom Kronstadt, koji je jedan od sedam povijesnih gradova Transilvanije. Razgled čuvene Crne crkve iz 15.st. koja je najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, Gradske vijećnice čiji je glavni toranj prekriven tipičnim višebojnim srednjoeuropskim crijepom, proći ćemo kroz najužu gradsku ulicu Strada Sforii te se prošetati glavnim trgom Piata Sfatului. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Povratak u Bukurešt u večernjim satima. Noćenje.
 
4. dan BUKUREŠT- KONSTANCA - BUKUREŠT 
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet vlakom u Konstancu, najveću rumunjsku luku na Crnom moru, poznatu i kao “Rotterdam Istoka” specifične arhitektonske mješavine francuskog art nouveau stila i tradicionalnog rumunjskog stila. Šetnja poznatim ljetovalištem: spomenik Ovidiju ispred Nacionalnog povijesnog muzeja, starorimski kompleks s mozaicima iz 4. st., Akvadukt, Velika Mahmudijeva džamija, Pravoslavna saborna crkva Sv. Petra i Pavla, Kuća lavova… Slobodno vrijeme za vlastite programe i ručak u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Bukurešt. (Važna napomena: izlet u Konstancu će se realizirati samo ako se za njega prijavi minimalno 20 putnika - prijave se primaju kod pratitelja putovanja; ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, slobodno vrijeme za osobne programe, posjete nekom od brojnih muzeja i spomenika ili shopping). Navečer je moguć fakultativni odlazak na večeru u tradicionalni restoran (uz doplatu). Noćenje.
 
5. dan BUKUREŠT - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Bukurešta i vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u sobi 1/2 u HRK:
Datumi polazaka: 10.08., 04.10
First Minute cijena: 1390 kn
Redovna cijena: 1490 kn

Datum polaska: 31.10.
First Minute cijena: 1.490 kn
Redovna cijena: 1.590 kn
 
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska. 
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• 3 noćenja s doručkom u Bukureštu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
• gradskog vodiča u Bukureštu za razgled grada
• razgledavanja prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.
 
Cijena ne uključuje:
• Nadoplata za jednokrevetnu sobu - 490 kn
• putno zdravstveno osiguranje
• fakultativni cjelodnevni izlet u Transilvaniju (minimalno 20 prijavljenih putnika, uplata na licu mjesta): 25 eur
• fakultativni cjelodnevni izlet vlakom u Konstancu (minimalno 15 prijavljenih putnika, uplata na licu mjesta): 35 eur
• fakultativnu večeru u tradicionalnom restoranu (minimalno 20 prijavljenih putnika, uplata na licu mjesta): 25 eur
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Crna crkva u Brašovu - 8 lei, Nacionalni muzej umjetnosti - 15 lei, Palača proljeća (rezidencija Nicolaeua Ceusescua) - 30 lei, Prirodoslovni muzej Grigore Antipa - 20 lei, Muzej sela - 10 lei, ulaznica za dvorac Peleš - 4,5 eur
• karte javnog prijevoza u Bukureštu: dnevna karta 8 lei
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 
Popusti: Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Načini plaćanja:
  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.