povratak
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
GRČKA

BAJKOVITA KRETA

5.150kn
Pogledaj cjenik Pošalji upit

Putovanje zrakoplovom Kreta
Garantirani polasci: 25.08.-01.09., 23.09.-30.09., 13.10.-20.10., 27.10.-03.11. 2018
Ostali polasci: 12.05.-19.05.,19.05.-26.05.
8 dana zrakoplovom iz Ljubljane

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA - KRETA let, noćenje
Mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba do Ljubljane (doplata) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema sunčanoj i raskošnoj Kreti. Smještaj u hotelu na širem području Herakliona (Gouves/Hersonissos/Malia…). Noćenje.
 
2. DAN doručak, noćenje
GRČKI ODMORI - PO ŽELJI IZLET S BRODOM ILI GRČKA VEČERA 
Dan je namijenjen za odmor, kupanje i istraživanje otoka u vlastitom aranžmanu. Naša preporuka je krstarenje s brodom do jedne od najvećih svjetskih prirodnih luka i odlazak na nezaboravnu grčku večeru uz doživljaj otočkog temperamenta. 
 
3. DAN doručak, noćenje
MINI KRSTARENJE DO OTOKA SPINALONGA 
Nakon doručka slijedi vožnja do slikovitog Agios Nikolaosa i ukrcaj na brod. Plovidba do povijesno tajanstvenog otoka Spinalonga na kojeg su veliki utjecaj ostavili Mlečani i Otomani, zaslužni za arhitekturu otočića, potresne i šokantne priče o lepri koje će nas odvesti u tajanstvenu prošlost. Nakon razgleda, zaploviti ćemo u zaljev Kolokitha i neko vrijeme provesti na prekrasnoj plaži (pauza cca 1 h – 1,5 h). Nakon osvježenja u kristalno čistom moru, vratiti ćemo se na brod gdje će nas dočekati ukusni ručak (uključen u cijenu). Prepuni energije i dobre volje, vratiti ćemo se u Agios Nikolaos. Slobodno vrijeme za istraživanje ovog lijepog gradića. Povratak u hotel. 
 
4. DAN doručak, noćenje

IZLET U KLANAC SAMARIA 
Danas je na rasporedu trekking u klancu Samaria - jednom od najdužih (cca 17 km) i najljepših europskih klanaca. Nacionalni park Samaria čuva brojne endemske vrste životinja i biljaka i pruža utočište rijetkim Kri-Kri kozama (Kretska koza), čije postojanje je uveliko ograničeno na klanac i otok. Put će nas voditi do obale i gradića Agia Roumeli gdje ćemo se osvježiti u libijskom moru, nakon čega slijedi povratak s brodom do sela Hora Sfakion i autobusna vožnja do hotela. 
 
5. DAN doručak, noćenje
HERAKLION I PALAČA KNOSSOS 
Ovu stranu Krete, jednostavno ne možete propustiti! Izlet ćemo započeti s obilaskom veličanstvene Knossos palače koja je prije 4.000 godina bila gospodarsko, političko i vjersko središte minojske civilizacije. Slijedi vođen razgled tajanstvenih iskopina koje se nalaze samo 5 km od današnjeg glavnog grada Herakliona. Slobodno vrijeme, nakon čega slijedi vožnja do Herakliona, vođeni razgled i slobodno vrijeme za ručak i shopping. Na kraju izleta će biti organiziran i vođeni razgled arheološkog muzeja u Heraklionu. Povratak u hotel. 
 
6. DAN doručak, noćenje
GRČKI ODMOR - PO ŽELJI IZLET S BRODOM NA OTOK SANTORINI 
Današnji je dan namijenjen odmoru! Naša preporuka je odlazak na izlet do susjednog otoka Santorini koji će vas očarati divljom prirodom. Crni pijesak, bijele kućice, plavo more i zelena lava, rijetko gdje ćete pronaći. Ovaj je otok nastao zbog vulkana koji je prije 3.500 godina potopio 3/4 otoka. Zbog te katastrofe i ostataka visoko razvijene civilizacije, mnogi smatraju da je Santorini zapravo potopljeni grad Atlantis. Obavezno sa sobom ponesite kameru! 
 
7. DAN doručak, noćenje

PO ŽELJI OTKRIVAMO JUŽNI DIO KRETE (FESTOS, GORTHYNA I MATALA) 
Odmor ili po želji izlet do juga otoka kojeg mnogi smatraju najljepšim područjem. Poznat je po prekrasnom krajoliku, arheološkom nalazištu i omiljenim pješčanim plažama. Najprije ćemo se odvesti pokraj glavnog grada i nastaviti kroz gorje i njegove vinograde do rodne nizine Messare. Zaustaviti ćemo se radi razgleda nekadašnje rimske provincije, antičkog Gorthysa, koji je predstavljao središte otoka u vrijeme rimske vladavine. Arheološko nalazište je posebno zanimljivo zbog odlično očuvanih kamenih blokova i ostataka prve otočke bazilike. Slijedi razgled druge najveće minojske palače na Kreti u Festosu od kuda se pruža prekrasan panoramski pogled od gorja Ida do planine Lasithi. Povratak u hotel. 
 
8. DAN KRETA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Slobodno vrijeme nakon doručka i prijevoza u zračnu luku. Polet posebnim zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost prijevoza (doplata) do Zagreba. 


Cijene:
CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi (13.10., 27.10.) 5.310 kn
CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi  23.09.:  5.380 kn
CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi 25.08.:  6.610 kn
 
Doplata za manji broj putnika (do 34): 230 kn
Zrakoplovne pristojbe – uključene u cijenu!


Cijena uključuje: 
• zrakoplovni prijevoz na relaciji Ljubljana-Heraklion-Ljubljana, 
• 7 x noćenja s doručkom u objektu 3* na području većih ljetovališta (šire područje Herakliona)
• izlet u Heraklion & Knossos (ulaznica u palaču Knossos nije uključena), 
• mini krstarenje na otok Spinalonga i ručak,
• trekking u klancu Samaria,
• pratitelja na slovenskom jeziku,
• troškove organizacije putovanja. 

Popusti: djeca 2 - 12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% popusta.
Mogućnost doplate prilikom prijave: jednokrevetna sob 1.390 kn, polupansion 530 kn.
Mogućnost doplate tijekom putovanja: dodatne ulaznice. 
 
NAPOMENA: Mogućnost promjene u rasporedu izleta i razgleda (konačnu informaciju ćete dobiti na destinaciji od predstavnika agencije). Minimalni broj putnika za vođenje na slovenskom jeziku je 20 ( u suprotnom, biti će vođen na jednom od svjetskih jezika – engleski i njemački). Dodatni izleti će se garantirati u slučaju dovoljnog broja putnika za pojedini izlet (min. 20 putnika). Sve informacije vezane uz navedene izlete ćete dobiti od predstavnika agencije.


Načini plaćanja:

  • gotovina, Internet bankarstvo
  • American Express karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Diners Club karticama: do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Zagrebačke banke): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • Maestro karticama (izdanim od Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb): do 12 obroka bez kamata i naknada
  • MasterCard karticama (izdanim od Erste banke): 12 obroka bez kamata i naknada
  • Ostale kartice: jednokratno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.