Amerika

Sjeverna i Srednja Amerika

SAD čini pedeset saveznih država. Upoznajmo zemlje različitih kultura, prostranih krajolika, milijunskih gradova, bogate povijesti i raznih pustolovina. Krenimo na put beskrajnim cestama tijekom kojeg ćemo otkrivati pustinje, megalomanske gradove s najvišim neboderima, dubine Grand Canyona, veličanstvene nacionalne parkove, hollywoodski sjaj u gradu anđela i beskrajne havajske plaže. 
 
Kuba je otočka kraljica Karipskog mora. U zemlji salse, cigara i bijelog ruma, zaboraviti ćete na vrijeme. Starim američkim limuzinama ćemo se odvesti kroz nasade šećerne trske i polja duhana. Doživimo zajedno taj prekrasni arhipelag bogate kulture, šarolike povijesti, kolonijalne arhitekture i otkrijmo rajske pješčane plaže uz tirkizno more te prepustimo živahnim ritmovima kubanske glazbe na ulicama Havane. 
 
Meksiko je kolijevka srednjoameričkih civilizacija Maja i Azteka, zemlja boja, okusa i raznolikih pokrajina. Posjetiti ćemo ju kako bismo uživali u najljepšim nijasama zelene boje, u čijem se zagrljaju nalaze veličanstvene piramide. Šetati ćemo po dugim pješčanim plažama, promatrati vulkanske vrhove meksičkog gorja, zagledati se u daleke tajanstvene pustinje i zajedno doživjeti šume Jukatana. Na glavu ćemo staviti sombrero i uz zvuke mariacha, nazdraviti životu.
Više

Južna Amerika

Argentina je zemlja vruće krvi, temperamenta i živahne kulture. Upoznajmo domovinu nogometa, najboljih odrezaka i latinske opuštenosti. Patagonijski krajolik nudi idilično opuštanje u okruženju netaknute prirode, gdje možete napuniti baterije. Zaplešimo strastveni argentinski tango i pobjegnimo do najjužnijeg mjesta na svijetu.
 
Brazil, najveća južnoamerička država, prava je čarobnica, koja će vas oduševiti sa slavnom karnevalskom prijestolnicom Rio de Janeirom i Copacabanom, jednom od najljepših plaža na svijetu. Očarati će vas bujnim kišnim šumama Amazone, živahnim životom u metropolama i romantičnim kolonijalnim gradovima. Dobrodošli u zemlju sambe, fotomodela i naravno, nogometa!
 
Ekvador je geografski manja zemlja, ali nudi odličan dojam. Upoznajte najviši aktivni vulkan na svijetu, kišnu prašumu i snježni planinski lanac Ande. Izgubimo se u drugoj najvišoj prijestolnici na svijetu, nakupujmo na tradicionalnoj indijanskoj tržnici i divimo se plantažama mirisnih ruža. Stavimo Panama šešir na glavu i uživajmo na rajskim plažama Galapagos otočja.
 
U Peruu, tajanstvenoj zemlji Inka, nalazi se dom prekrasnih raznolikosti. Slikovit krajolik Anda, najsuša pustinja na svijetu i vlažne prašume predstavljaju samo dio tog južnoameričkog mozaika. Posjetimo zlatnu prijestolnicu Inka, Cuzco, popnimo na mistični Machu Picchu, namočimo noge u jezero Titicaca te upoznajmo dražestan svijet ljami i alpaka.
 
Više